18. října 2015 • 15:25

Penalty, kličky a ČTYŘI góly. Ostříhaný Neymar září místo Messiho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Podle svých slov odehrál nejlepší zápas v dresu Barcelony. Brazilský fantom Neymar převzal otěže katalánské ofenzivy a předvádí dechberoucí kousky. V sobotu proti Rayu Vallecanu (5:2) nastřílel čtyři branky a jednu připravil. Více než dobře supluje práci za zraněného Lionela Messiho, s Luisem Suárezem už nastříleli víc branek než argentinský mág. "Neymar byl elektrizující," rozplýval se nad představením 23leté superstar trenér Barcelony Luis Enrique.



Na konci září přišel na utkání s Las Palmas a své fanoušky šokoval. Neymar shodil pečlivě udržovaný účes a šel dohola. Údajně šlo o akt solidarity s dětmi boujícími s rakovinou, druhá verze mluví o tom, že na dálku podpořil svou nemocnou babičku.

Nicméně od té chvíle začíná střílet branky. Vrcholným číslem bylo sobotní představení s Rayem Vallecano (5:2). Neymar si dvakrát došel pro penaltu, dvakrát ji sám proměnil, poté dvakrát zakončil akce Luise Suáreze . Na závěr milimetrovým centrem připravil branku pro Suáreze.

"Neymar byl elektrizující," chválil Neymarovo čtyřbrankové představení trenér Luis Enrique. "Obránci ho mohou buď faulovat a zavinit penaltu, nebo nechat skórovat. Je opravdu velmi dobrý. Jedním slovem excelentní," dodal kouč Barcelony.

Zatímco zranění Lionel Messi a Andrés Iniesta sledovali výkon svých parťáků z tribuny, Neymar přímo na hřišti plnil roli týmového lídra. Byl opravdu k neudržení. Kličkoval, nechával se faulovat, nahrával, střílel i skóroval.

Trenér Enrique se zatím nemusí obávat, že bez dvou klíčových postav bude Barcelona ztrácet body. Neymar naplno prodává svůj potenciál, doplňovaný neúnavným Suárezem prakticky nejdou ubránit.

Neymar rozjel výjimečnou sezonu. Barcelonská jedenáctka s osmi ligovými góly vede klubovou i ligovou tabulku střelců. Podle španělských médií sám přiznal, že lepší zápas v katalánských barvách ještě nehrál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud