9. listopadu 2015 • 11:00

Vzali mu čelenku, přesto zářil! Neymar uchvátil skvělým gólem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli si někdo myslel, že bez Lionela Messiho to Barceloně nepůjde, šeredně se mýlil. Zatímco argentinský kouzelník léčí své zranění, na hře katalánského velkoklubu jeho absence vůbec není znát. Září především Brazilec Neymar. V nedělním utkání proti Villarrealu vstřelil dva góly a výrazně se podepsal pod výhru 3:0 nad soupeřem Plzně v Evropské lize.



Jednou ty, pak zase já. Skoro to vypadá, jako kdyby si 23letý Brazilec s o pět let starším  uruguayským zabijákem rozdělovali, kdy a kdo bude pálit. Když se odmlčí Neymar, rozhodne Suárez a naopak.

Po nedělním utkání proti Villarrealu dvojice ovládla střelecké statistiky španělské ligy. Neymar je v čele s 11 zásahy, Suárez mu s devíti dýchá na záda. Z celkových 25 branek Barcelony v aktuálním ročníku jich obstarali 19.

Posledních 9 zápasů, kdy se zapsali mezi střelce

Celta Vigo - Barcelona 4:1 (Neymar)
Barcelona - Las Palmas 2:1 (Suárez 2x)
Barcelona - Leverkusen 2:0 (Suárez)
Sevilla 2:1 Barcelona (Neymar)
Barcelona - Rayo Vallecano 5:2 (4x, Suárez)
Barcelona - Eibar 3:1 (Suárez 3x)
Getafe - Barcelona 0:2 (Suárez, Neymar)
Barcelona - BATE 3:0 (Neymar 2x, Suárez)
Barcelona - Villarreal 3:0 (2x Neymar, Suárez)

Proti Villarrealu se navíc brazilský reprezentant blýskl parádním gólem, když si po přihrávce Suáreze přeloboval obránce a střelou z voleje nedal brankáři šanci. „V tuhle chvíli je Neymar asi nejdominantnějším útočníkem v lize,“ uznal po utkání trenér hostů Marcelino García Toral.

Neymarovi to zvládl i bez čelenky s kterou v posledních zápasech nastupuje. Zatímco v Lize mistrů s ní nastoupil proti BATE Borisov a vstřelil dva góly, proti Villarrealu mu jí sudí před výkopem zakázali. 

VIDEO: Podívejte se na všechny tři góly Barcelony

Trenér "žluté ponorky" však nebyl jediný, kdo chrlil slova chváli. „Neymarův gól byl dílem umění. Pouze hvězda jako on může střílet takové branky,“ řekl po utkání Neymarův spoluhráč Sergio Busquets. „Bez něj a Suáreze bychom v minulé sezoně nedosáhli na treble,“ dodal zase obránce Gerard Piqué.

Zato autor výstavní trefy zůstával skromný. „Hráli jsme opravdu dobře. Porazili jsme Villarreal, který má dobrý tým,“ vykládal Neymar. Když se měl vyjádřit ke svému výkonu, tak pouze utrousil. „Jsem šťastný, ale myslím si, že se stále mohu ještě zlepšit.“

Barcelona se díky zaváhání Realu na hřišti Sevilly dostala do čela španělské ligy s tříbodovým náskokem právě na madridský klub. Po reprezentační pauze si to však s Ronaldem a spol. rozdá přímo na hřišti. V plánu totiž bude první El Clásico letošní sezony.

Nejúdernější duo ve španělské lize.
Nejúdernější duo ve španělské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud