20. listopadu 2015 • 12:10

Suárez, Neymar i MESSI v El Clásiku? Hvězdy se sešly po 54 dnech

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v sobotu od 18:15 vypukne nejsledovanější fotbalový zápas v Evropě. Real Madrid proti Barceloně, hvězdná bitva o krále Španělska. Půjde do slavného El Clásika i Lionel Messi? Katalánská superstar po zranění pilně trénuje a teď se jen řeší, zda vedle Neymara a Suáreze nastoupí od prvních minut, nebo půjde do utkání jako střídající žolík.



Nejúdernější ofenzivní trojice na světě se na trávníku společně objevila naposledy 26. září. V utkání s Las Palmas ale po devíti minutách odstoupil Lionel Messi . Argentinský superman od té doby léčil zraněné koleno a svým parťákům maximálně fandil z tribuny.

Neymar se Suárezem v době Messiho léčby dokázali svého kolegu zastoupit. Vedou tabulku střelců španělské ligy (Neymar 11, Suárez 9), vzájemně si připravují góly a připisují asistence. Snad neexistuje zápas, ve kterém se neprosadí.

Léčba Messiho kolena ale probíhala velmi dobře, během reprezentační pauzy už naplno trénoval s týmem. Ve čtvrtek večer si na tréninkovém hřišti poprvé kopali všichni tři společně. Messi, Suárez i Neymar, který se s dalšími reprezentanty vrátil do Katalánska. Španělský Sport, bedlivě sledující veškeré dění okolo Barcelony, spočítal, že se na trávníku sešli přesně po 54 dnech.

VIDEO: Messi se po zranění připojil do tréninkového procesu Barcelony

"Messi dokáže sám vyhrát zápas, v předchozích duelech El Clásika předváděl neuvěřitelné věci," pochválil Suárez nejlepšího střelce v historii soubojů Barcelony s Realem. "Ale záleží na doktorech. Ti rozhodnou, co bude pro Lea nejlepší. Na trénincích vypadal dobře, ale u takového zranění se vše může rychle zhoršit," pravil uruguayský zabiják.

Po dlouhé pauze je pravděpodobnější, že argentinský mág začne spíš na lavičce. "Messi je vždycky rozdílovým hráčem. Musíme počkat, jestli začne od začátku, nebo naskočí později. Ale už proti Atlétiku ukázal, že mu stačí dvacet minut a dokáže trefit tři body," připomněl Suárez zářijové utkání, kde Messi jako střídající hráč rozhodl brankou na 2:1.

Před vypjatým duelem s Realem se hráči Barcelony sejdou na pátečnímu tréninku, pak už zamíří do Madridu. V sobotu večer zhruba půl miliardy fanoušků usedne k televizním obrazovkám, aby napínavou bitvu sledovali.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud