23. listopadu 2015 • 20:40

Real podržel Beníteze. Spory s Ronaldem jsou výmysl, řekl prezident

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřgólový debakl od Barcelony v sobotním El Clásiku nadělal v Realu slušnou paseku. Vedení klubu ale odmítá panikařit. Na pondělní tiskové konferenci vyjádřilo podporu současnému kouči Rafaelu Benítezovi, který mužstvo převzal v létě. Prezident klubu Florentino Pérez zároveň popřel slova o sporech s Cristianem Ronaldem a jeho možném odchodu z klubu.



Debakl na vlastním hřišti od největšího rivala nesli všichni v Realu Madrid hodně těžce. Zloba fanoušků se obrátila na trenéra Rafaela Beníteze, začalo se hovořit o jeho předčasném odvolání.

"Bílý balet" se ale za kouče postavil. "Ve vedení jsem analyzovali současnou situaci. Rafa má naši plnou podporu a důvěru," řekl na úvod mimořádné pondělní tiskové konference prezident Realu Florentino Pérez. "Svou práci v klubu teprve začal. Je naším vyvoleným, aby s tímto kádrem dosáhl úspěchů," dodal povzbudivě Pérez. "Teď ho nechme pracovat, aby mohl plnit své úkoly."

Pérez mluvil i o sobotní demolici od Barcelony. "Víme, že jsme odehráli velmi špatný zápas, ale takové věci se stávají. Nebylo to kvůli špatnému přístupu hráčů. Chápu naštvání fanoušků, ale jménem klubu je prosím, aby našemu týmu vyjádřili podporu," vzkázal.

Velmi prudce se ohradil i proti spekulacím, že v klubu vznikají třenice mezi Benítezem a hlavní hvězdě Cristianem Ronaldem . "Cristiano nikdy neřekl nic ve smyslu, že s tímhle koučem nic nevyhrajeme. Ronaldo je dobrý člověk. Lidé, co tohle tvrdí, nás chtějí zničit," zlobil se Pérez.

Rázně odmítl také pravdivost toho, že by se chystal Ronaldův odchod. "Prý jsem potkal lidi, abych prodal Ronalda, prý jsem řekl věci proti Ronaldovi. Tyhle věci mě štvou. Jsou to absolutní lži," prohlásil Pérez.

Benítez je od letního příchodu do Madridu kritizován za taktiku i herní styl. Údajně má i špatné vztahy s některými klíčovými hráči a objevily se spekulace, že pokud Real s Barcelonou prohraje, dostane nástupce Carla Ancelottiho vyhazov.

Také v závěru El Clásika se fanoušci hlasitě dožadovali Benítezova odchodu a vyzývali k rezignaci i Péreze. Sobotní zdrcující porážka v prestižním utkání byla druhým ligovým neúspěchem Realu za sebou po předchozí prohře 2:3 v Seville, kterou skončila neporazitelnost "Bílého baletu" v úvodních deseti zápasech sezony.

V tabulce je nyní Real třetí o dva body za městským rivalem Atléticem a na vedoucí Barcelonu ztrácí už šest bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud