1. prosince 2015 • 10:06

Potatil se? Luca Zidane hlavičku nedokončil. Ale červenou dostal

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horká hlava po tátovi? Jeden ze čtyř synů legendárního Zinedina Zidana Luca o víkendu vybuchl ve vypjatém derby mládežnických týmů Realu a Atlétika Madrid. A málem došlo i na slavnou tátovu hlavičku. Červenou kartu ale sedmnáctiletý brankář nakonec dostal za něco jiného.



To srovnání se prostě nabízí... Když se jmenujete Zidane a se soupeřem se ve vyhrocené situaci dotýkáte hlavami, legendární úlet vašeho otce logicky přijde na přetřes. A přesně to se stalo Lucovi, druhorozenému synovi Zinedina Zidana.

Tým Realu Madrid do 17 let, za který nadějný francouzský brankář nastupuje, nezvládl derby s Atlétikem (to nakonec vyhrálo 4:2), a jak už to tak bývá, ke slovu přišly emoce. Ke konci zápasu se strhla strkanice, při které se Luca Zidane ocitl se svou hlavou nalepenou na té soupeřově.

Pak přišlo další strčení, větší roztržce ovšem zabránili jeho spoluhráči. Mladý Zidane, který dovedl francouzskou reprezentaci k titulu mistrů Evropy do sedmnácti let, ovšem stejně viděl červenou – výbuch emocí a následnou strkanici totiž odstartovalo jeho drsné sejmutí soupeře bez míče.

VIDEO | Podívejte se na momenty z utkání a připomeňte si slavnou hlavičku Zinedina Zidana. Incident jeho syna najdete v čase 1:55

Lukův otec Zidane senior je považovaný za jednoho z nejlepších fotbalistů historie, jeho loučení s kariérou ovšem ve finále MS 2006 zastínil slavný incident s Italem Markem Materazzim, kterého složil hlavičkou k zemi a viděl červenou. Francie pak padla v penaltovém rozstřelu.

Zinedine Zidane se postupně stal trenérem, dnes působí jako kouč v juniorce Realu Madrid a dokonce se o něm mluví jako o náhradě za Rafaela Beníteze u áčka Bílého baletu. V Realu hrají i všichni čtyři jeho synové – nejstarší Enzo je kapitánem právě v Castille, Luca nastupuje za sedmnáctku, Theo a Elyaz vyrůstají v akademii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud