29. prosince 2015 • 10:14

Tohle se neodpouští! Guardiola vydržel v Barceloně jen pár hodin

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Guardiola dostal v Barceloně padáka! Katalánský klub vyhodil po pár hodinách jmenovce slavného kouče Pepa Guardioly Sergiho, čtyřiadvacetiletého kopáče, s nímž počítal do rezervního týmu. Za všechno můžou zprávy, které hráč umístil na sociální síť twitter před dvěma lety, kdy podporuje Madrid a urážel Barcelonu i Katalánsko. Hráč sice tvrdí, že šlo o žert kamaráda, jenže šéfové Barcelony neměli slitování. Tohle se v Katalánsku neodpouští.



Zdálo se, že pro Sergiho Guardiolu začíná fotbalová pohádka. Ve čtyřiadvaceti podepsal smlouvu se slavnou Barcelonou, co si o Vánocích mohl přát víc? Jenže tohle štěstí trvalo jen pár hodin. Pak klub kontrakt zrušil kvůli zprávám, které se v říjnu 2013 objevily na twitterovém účtu hráče. Tam urážel Barcelonu i Katalánce.

Guardiola, který nemá nic společného s někdejším koučem Barcy, byl pochopitelně zklamaný. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici Cope řekl, že zprávy nepsal a vše zdůvodnil tím, že to udělal jeho známý.

Tento tweet uťal fotbalový sen Sergiho Guardioly. Jakmile ho Barcelona našla, rozvázala s hráčem kontrakt.
Tento tweet uťal fotbalový sen Sergiho Guardioly. Jakmile ho Barcelona našla, rozvázala s hráčem kontrakt.

„Vím, že jsem udělal chybu. Omlouvám se Katalánsku a Barceloně. Rozhodnutí klubu chápu, já bych dělala to samé,“ poznamenal. „Chci ale, aby bylo jasné, že jsem ty tweety nepsal já. Kamarád mi jen sebral telefon a udělal to,“ dodal s tím, že jde o nedorozumění a vtip.

Jeho žerty z minulosti ale Barceloně pochopitelně nevoněly. Hráč se snažil zachránit, co se dá, ale už se to nepovedlo. „Barcelona se ke mně chovala skvěle. Nedá se nic dělat, teď můžu jen čekat, co se stane,“ řekl hráč v rádiu. „To, že byla šance spojit se s nejlepším klubem – Barcelonou – to byl pro mě sen. Ten ale rychle skončil. Znovu opakuji. Jsem z Mallorky a nejsem nějaký anti Katalánec. Ty tweety jsem nepsal já,“ snažil se marně obhájit Guardiola.

Guardiola není prvním španělským fotbalistou, jenž pyká za nevhodná vyjádření na sociálních sítích tím, že přišel o angažmá. V červenci z podobných důvodů zrušilo Deportivo La Coruňa smlouvu s mladým útočníkem Juliem Reyem. Ten urážel klub v roce 2012 a Deportivo s ním také rozvázalo smlouvu.

Fanoušci se ovšem nad fotbalistovým neštěstím docela dobře baví, tady jsou nejlepší momenty jeho angažmá v Barceloně...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud