5. ledna 2016 • 12:50

Zidane poprvé vedl Real. Fanoušci šíleli, Ronaldo poslouchal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blesková operace "Jmenování nového trenéra Realu" je úspěšně dokončena. Zinedine Zidane, francouzská fotbalová legenda, v úterý dopoledne poprvé vedl trénink jako hlavní kouč královského klubu. Na tréninkovém hřišti ve Valdebebas přihlížely stovky nadšených fanoušků, kteří novému muži na střídačce hlasitě vyjadřovali podporu. Pokynům nového šéfa se zájmem naslouchaly i největší klubové hvězdy přítomné na trávníku.



V pondělí po osmé hodině večerní se ta zpráva stala oficiální. Představitelé Realu Madrid oznámili odvolání trenéra Rafaela Beníteze, zároveň potvrdili jméno jeho nástupce Zinedine Zidana. "Já i hráči budeme tvrdě pracovat na tom, aby se klubu dařilo. Zítra (v úterý) naše práce začne. Klubu odevzdám celé své srdce," slíbil krátce po svém jmenování.

V úterý dopoledne už v tmavé šusťákovce poprvé dirigoval celý hvězdný kolektiv. Real uspořádal otevřený trénink, tribuny v areálu ve Valdebebas praskaly ve švech. Fanoušci novému kouči hlasitě vyjadřovali podporu, které se jeho předchůdce prakticky nedočkal.

VIDEO: první Zidanův trénink v Realu Madrid ve funkci hlavního kouče

Zidane má v Realu ohromné jméno, jako hráč zde vybojoval triumf v Lize mistrů a prožil nejlepší léta mimořádné kariéry. V klubu poté působil jako asistent trenéra prvního mužstva, rok a půl vedl třetiligovou rezervu.

Ve 43 letech poprvé přebírá zodpovědnost jako hlavní trenér. Hráči včetně největších hvězd mu při úterním tréninku bedlivě naslouchali, je znát, že jako žijící fotbalová legenda má ohromný respekt.

Zidane svůj tým chystá na víkendové ligové kolo, mužstvo poprvé povede před vlastním publikem v sobotu proti sedmému Deportivu La Coruňa. Real je po osmnácti kolech třetí, ztrácí dva body na Barcelonu a čtyři na vedoucí Atlético.

Zinedine Zidane na svém prvním tréninku ve funkci hlavního kouče Realu Madrid
Zinedine Zidane na svém prvním tréninku ve funkci hlavního kouče Realu Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud