12. ledna 2016 • 04:40

Zidane změnil v Realu PĚT věcí: Návrat Isca, skvělý Bale i radost

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane gestikuluje během zápasu španělské ligy s La Coruňou. Bílý balet vyhrál 5:0.Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane gestikuluje během zápasu španělské ligy s La Coruňou. Bílý balet vyhrál 5:0.FOTO: EPA

    Nepřekopal celý systém a nevymýšlel razantní změny. Vlastně na to Zinedine Zidane před svým debutem na lavičce Realu Madrid ani neměl moc času. Přesto však během pěti dnů dokázal oživit hvězdný kádr a vymyslet pár změn v sestavě. Real pak do utkání s La Coruňou (5:0) nastoupil s obrovskou chutí, kterou u něj fanoušci dlouho postrádali. Co tedy přesně bývalý hvězdný záložník změnil? 

  • Návrat Carvajala

    Obránce Dani Carvajal (vlevo) na pravé straně excelovalFoto profimedia.cz

    Zatímco Zidanův předchůdce Rafa Benítez musel na pravém kraji obrany sázet na brazilského rychlíka Danila, 43letý trenér dostal ke svému jmenování do funkce i jednu radostnou zprávu. Dani Carvajal je připraven a zdráv. Zidane ani chvíli neváhal a Carvajala, který patřil ještě pod Ancelottim k oporám týmu, poslal na hřiště od první minuty. Jeho spolupráce na pravé straně s Garethem Baleem nesla ovoce. Byli to právě oni dva, kteří zařídili první gól Realu.

  • Nechal tvořit Isca

    Isco (vpravo) opět kouzlil s míčemFoto Profimedia.cz

    Možná nechybělo mnoho a nadaný 23letý záložník se mohl stěhovat ze slunného Španělska na chladné Ostrovy. Pod Benítezem vůbec nedostával prostor. Byl naprosto ignorován. Zidane však jakékoliv myšlenky na odchod ihned zarazil. Isco patří mezi jeho oblíbence a stejně jako Carvajala ho okamžitě vrátil do základní sestavy na úkor Jamese Rodrígueze. A Isco byl jako vyměněný. Britský Daily Mail o něm po utkání napsal: „Dostal zpátky svá křídla. Na hřišti doslova létal a snažil se při každé příležitosti ukázat, že patří do sestavy.“

  • Vrátil týmu radost

    Zinedine Zidane na svém prvním tréninku ve funkci hlavního kouče Realu MadridFoto ČTK/AP

    Rafael Benítez je vyhlášený taktik. Rád se vyžívá v úplných detailech a s hráči si hraje jako s figurkami. Zidane však najel na úplně jiný režim. Žádné velké pilování taktiky, dril či změny. Od první minuty nastolil psychologickou terapii, která týmu vrátila úsměv na rty. Hráči si po dlouhé době dokázali fotbal užívat a smáli se na každou stranu. Znát to bylo především v samotném utkání. Každý se chtěl před novým trenérem předvést a i když ne všechno Realu proti La Coruni vyšlo, tým makal až do konce.

  • Jesé jako super žolík

    Jesého (vlevo) bude Zidane využívat jako žolíkaFoto profimedia.cz

    Má smůlu, že v Realu natrefil na trio BBC (Bale, Benzema a Cristiano Ronaldo), jinak by zaručeně patřil do základní jedenáctky. Španělská média spekulují, že by mohl odejít na hostování do jiného klubu, ale po Zidanovu nástupu se zdá, že z 22letého rychlíka udělá super žolíka, který bude první volbou na místo Garetha Balea či Karima Benzemy. V sobotu nahradil na hřišti právě Balea a v závěru zápasu si mohl dokonce připsat asistenci, jenže v klíčové chvíli pokazil přihrávku na Ronalda.

  • Bale je budoucnost Realu

    Gareth Bale vstřelil Deportivu tři gólyFoto Profimedia.cz

    Pod Benítezem ožil. Španělský kouč ho měl rád a dával to veřejně dost často najevo. Když na lavičce Realu skončil, 26letý Velšan byl velice zklamaný. Jeho odchod si nepřál. Dokonce se znovu začalo spekulovat, že po tomhle kroku Real opravdu opustí. Zidane však šikovnému levákovi vyjádřil absolutní podporu a důvěru. Probudil v něm zašlou dravost a touhu střílet góly, kvůli kterým do Madridu přicházel. Bale byl na trávníku jako utržený od vozu. Vstřelil hattrick a obrana Deportiva se před ním musela mít neustále na pozoru. Zatímco před několika dny byl podle zahraničních médií na odchodu, nyní se o něm mluví jako základním stavebním kameni pro budoucí tým.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud