14. ledna 2016 • 13:45

Pohroma pro Real Madrid a Atlético! Mají zastavené přestupy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je velká rána pro fotbalové giganty! Madridské kluby Real a Atlético nesmějí v příštích dvou přestupních obdobích registrovat hráče. Mezinárodní federace FIFA je potrestala za porušení předpisů o mezinárodních přestupech hráčů do 18 let.



Stejný trest nedávno vypršel jinému španělskému velkoklubu Barceloně. Real a Atlético mohou naposledy registrovat hráče během ledna, následně pak až v létě 2017. Ani jeden klub se k trestu zatím nevyjádřil, očekává se, že aktuálně první a třetí tým španělské ligy se odvolají, Barcelona však tehdy s odvoláním neuspěla.

Podle FIFA oba kluby porušily hned několik předpisů při přestupech mladistvých hráčů. Atlético v období mezi roky 2007 a 2014, Real mezi roky 2005 a 2014. "Nesmějí registrovat hráče v příštích dvou přestupních obdobích. Právě běžícího okna se to netýká, jelikož bylo otevřeno před tímto rozhodnutím. Trest také nebrání uvolňování hráčů do jiných klubů," stojí v prohlášení FIFA.

Atlético zároveň musí zaplatit pokutu 900 tisíc švýcarských franků (asi 22,2 milionu korun), Real 360 tisíc (asi 8,9 milionu korun).

FIFA se snaží chránit mladé hráče, proto je k jejich přestupům potřeba povolení speciální komise. Šestnáctiletý český fotbalista Michal Sadílek musel například loni čekat na toto povolení dva měsíce, než bylo potvrzeno jeho hostování ze Slovácka do PSV Eindhoven.

Isco (vpravo) opět kouzlil s míčem
Isco (vpravo) opět kouzlil s míčem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud