18. ledna 2016 • 10:26

Ronaldo: Beníteze jsme nevyhnali. Ale se Zidanem je to veselejší

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo popřel, že by si fotbalisté Realu Madrid vynutili odchod španělského trenéra Rafaela Beníteze. Trojnásobný držitel Zlatého míče ale připustil, že s jeho nástupcem Zinédinem Zidanem si hráči rozumějí lépe. Real navíc v posledních kolech šlape a zc hráčů je cítit energie a nový zápal při vstupu do klíčové fáze sezony.



"Zidane tým nakopl. Popravdě, s některými trenéry si rozumíte víc než s jinými. Neptejte se mě proč, ale k Zidaneovi jsou hráči empatičtější," řekl Ronaldo po nedělním vítězství 5:1 nad Gijónem.

I ve druhém utkání pod vedením bývalého francouzského mistra světa a Evropy tak Real uspěl a dal pět gólů. Zidaneova premiéra v roli hlavního kouče předtím přinesla vítězství 5:0 nad La Coruňou.

Benítez v Realu skončil na začátku roku po pouhých sedmi měsících, když madridskému celku po 18 kolech patřila ve španělské lize třetí příčka se ztrátou dvou bodů na druhou Barcelonu a čtyř na vedoucí Atlético Madrid.

Hráči prý bývalého kouče Valencie, Liverpoolu, Chelsea, Interu Milán a Neapole "neodstřelili". "Takové věci fotbalisté nedělají. Alespoň já ne. Bez ohledu na sympatie, svou práci musíte brát vážně. Se Zizouem je u hráčů znát větší nadšení," přiznal.

"I pod Benítezem jsem samozřejmě odváděl svou práci. Bral jsem to vážně a dělal pro klub to nejlepší, bez ohledu na to, kdo u týmu byl. O Rafovi jsem si nikdy nemyslel nic špatného. Pro Real pracoval na maximum, ale vidí fotbal jinak než Zizou," uvedl Ronaldo na adresu bývalé hvězdy Realu, v jehož dresu ukončil Zidane kariéru před deseti lety.

Benítez měl od počátku těžkou úlohu, když před sezonou nahradil na lavičce oblíbeného Itala Carla Ancelottiho, který s Realem vybojoval předloni jubilejní desátý triumf v Lize mistrů. Zidane byl u tohoto úspěchu jako jeho asistent.

Ronaldo tvrdí, že mají podobný přístup. "Jejich tréninky jsou stejné. Je to kliďas. Práci bere vážně, ale mimo hřiště je s ním legrace. S hráči ho něco spojuje, pro mě i ostatní je to zajímavé období. Jsme ve formě a tvrdě makáme. Jsem spokojený," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud