4. února 2016 • 09:51

Nevillova ostuda. Sedmička od Barcy? Rezignuj a omluv se, říká legenda

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Manchesterem United slavil velké trofeje, byl zvyklý hrát o nejvyšší pozice. V roli trenéra Valencie ale zažívá Gary Neville úplně opačné pocity. Středeční debakl 0:7 v poháru na Barceloně patří k nejhorším momentům kariéry anglického odborníka. "Nebude se mi usínat lehce," připustil Neville po krutém výprasku v prvním utkání semifinále ligového poháru.



Nevillův příchod do Španělska leckoho překvapil. Bývalý vynikající bek Manchesteru United a poslední dobou uznávaný expert stanice Sky Sports chtěl doákzat, že zvládne bodovat i jako trenér.

V prosinci kývl na velkou výzvu a s bratrem Philem se ujal fotbalistů Valencie. Dosavadní angažmá ale vzbuzuje spíš rozporuplné pocity, vrcholem zmaru byl středeční večer. Na Barceloně schytala Valencia debakl 0:7 a Neville to teď poslouchá ze všech stran.

"Tahle prohra Valencie je to nejhorší, co jsem kdy viděl. Nedá se to srovnávat s Karlsruhe (0:7 v roce 1993) ani se Salamankou (0:4 v roce 1995)," napsal na Twitter bývalý gólman Valencie a španělské reprezentace Santiago Cañizares. "Věřil jsem, že trenér rezignuje a omluví se. Možná jsem ignorant. Ale opravdu mě překvapil, že to neudělal. Myslím, že by to bylo férové jednání."

Neville se ani přes ostudný výprask vzdát nehodlá. "Ne," odpověděl na přímý dotaz novinářů, zda uvažuje o rezignaci. "Ale nebude se mi usínat lehce. Nelíbilo se mi, co se dělo na hřišti. Fanoušci si tohle nezaslouží a musíme se z toho co nejrychleji oklepat," dodal okamžitě.

Barcelona si v prvním semifinále Španělského poháru dělala, co chtěla. Ve 12. minutě vedla 2:0, do poločasu přidal třetí gól Messi , k tomu ještě Neymar nedal penaltu. Suverénní exhibice pokračovala i po přestávce. Barcelona nakonec zvítězila 7:0, Messi dal hattrick a čtyři trefy si zapsal Suárez .

"Je to jeden z nejbolestivějších dní, co jsem ve fotbale zažil. Bude trvat tak tři, čtyři další dny, než se z toho vzpamatuju," hodnotil se sklopenou hlavou.

Neville dobře ví, že musí vyhrát nedělní ligový duel s Betisem, jinak s ním může být rychle amen. Ve Valencii se zatím stává spíš terčem kritiky a posměšků, než pochvalných slov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud