Jakub Dvořák
9. února 2016 • 21:55

Tuhle smlouvu De Gea v létě podepsal. V Realu mohl mít SUPER bonus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý fanoušek Realu a Manchesteru United musí mít tuhle letní přestupovou ságu v živé paměti. Transfer brankáře Davida de Gey do španělské metropole se sice kvůli administrativním problémům nakonec neuskutečnil, ale server Football Leaks vypátral smlouvu, která už byla podepsaná zástupci Realu a samotným brankářem. Co všechno obsahovala?



Bonus za podpis smlouvy pro současnou jedničku United byl ve smlouvě uveden jako necelých 11 milionů eur (cca 300 milionů korun) ve dvou splátkách s tím, že první měla být zaplacena okamžitě a druhá v lednu letošního roku.

Hráčův roční příjem se měl pohybovat kolem 12 milionů eur a kontrakt měl trvat šest let. Real si navíc do smlouvy prosadil, že získá 50 procent hráčových práv z reklamy. Pokud by De Gea chtěl podepsat smlouvu s třetí stranou, musel by k tomu mít povolení od klubu.

Brankář De Gea zůstal v Manchesteru United a vrátil se do jeho branky
Brankář De Gea zůstal v Manchesteru United a vrátil se do jeho branky

Pokud by se španělský reprezentační brankář rozhodl sám rozvázat s Realem kontrakt, musel by zaplatit obrovské penále, které by podle smlouvy činilo 500 milionů eur (13,5 miliardy korun).

Jak je již známo, k největší přestupové bombě v létě nakonec nedošlo. Pětadvacetiletý brankář zůstal na Ostrovech a dočkal se i vylepšení stávající smlouvy. Manchester United mu hrubý příjem zvýšil na 200 tisíc liber týdně (cca 7 milionů korun), což je o 23 tisíc liber víc, než mu slíbil Real.

Přestupová jednání se však mohou za pár měsíců rozběhnout nanovo. Real totiž bude mít dost možná poslední možnost pořídit posily, v létě by totiž mohl vstoupit v platnost zákaz přestupů, který mu hrozí od FIFA. Je tedy velice pravděpodobné, že španělský klub bude po několika letech opět rapidně utrácet za hvězdné hráče.

Všechny přestupy můžete sledovat ONLINE ZDE >>>

2588120:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud