28. února 2016 • 23:00

Barcelona i díky Messimu otočila zápas se Sevillou, Real selhal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony otočili zápas 26. kola španělské ligy s FC Sevilla a zvítězili 2:1. V čele tabulky mají náskok osmi bodů na druhé Atlético Madrid. Katalánský celek prodloužil sérii bez porážky na 34 soutěžních utkání, čímž vyrovnal rekord Realu Madrid ze sezony 1988/89. V lize Barcelona zvítězila devětkrát za sebou se skóre 29:6.



Zápas proti Seville začal pro úřadujícího mistra smolně. Ve 14. minutě Messi zakroutil rohový kop na tyč, míč se odrazil k Suárezovi a ten trefil břevno. O chvíli později navíc otevřel skóre po Trémoulinasově centru nikým nehlídaný Vitolo.

V 31. minutě vyrovnal Messi, který vstřelil šestý soutěžní gól z přímého kopu v této sezoně, což se žádnému jinému hráči ve španělské lize nepovedlo. Krátce po změně stran domácí dokonali zvrat, po rychlé kombinaci uvnitř pokutového území Sevilly se prosadil poprvé v tomto ročníku La Ligy stoper Piqué.

Villarreal porazil předposlední Levante 3:0 a přiblížil se k třetímu Realu na rozdíl dvou bodů. Domácí vstřelili všechny branky po protiútocích. Skóre otevřel ve 12. minutě útočník Baptistao, který po Brunově pasu za obranu z úhlu překonal gólmana Marina. Na dalších dvou trefách měl zásluhu Adrián, který nejprve asistoval Castillejovi u jeho prvního zásahu za Villarreal a krátce po změně stran sám upravil na 3:0.

Pokud by Villarreal udržel stávající formu, mohl by ohrozit stálou nadvládu tria Barcelona, Atlético a Real Madrid. To se naposledy povedlo Valencii v sezoně 2011/12, kdy skončila třetí. "Žlutá ponorka", která ve čtvrtek vyřadila ve 2. kole Evropské ligy Neapol, bodovala v 13. zápase domácí nejvyšší soutěže za sebou a posedmé v řadě udržela na svém stadionu čisté konto.

Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví gól do sítě Realu
Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví gól do sítě Realu

Real zklamal v derby s Atlétikem

Ani legendární Zinedine Zidane nemá kouzelný proutek. Real Madrid pod jeho vedením ve 26. kole prohrál prestižní madridské derby na vlastním hřišti. Atlético, které se soustředilo celý zápas hlavně na pozornou defenzivu, vyhrálo na Santiago Bernabéu 1:0. Jediný gól vstřelil Francouz Antoine Griezmann. Real tak na třetím místě ztrácí na svého dnešního soupeře čtyři body, na první Barcelonu to může být dokonce dvanáct. Sen o ligovém titulu se rozplývá. Navíc Villarreal porazil předposlední Levante 3:0 a přiblížili se k třetímu Realu na rozdíl dvou bodů.

Derby rozhodl třináctým gólem v sezoně nejlepší střelec Atlética Antoine Griezmann, jenž v 53. minutě zakončil po zpětné přihrávce Filipeho Luíse rychlý protiútok.

Atlético se po třetí výhře z posledních čtyř zápasů přiblížilo na pět bodů vedoucí Barceloně, jež má k dobru nedělní nedělní utkání proti Seville. Ztráta třetího Realu, který neprohrál ani v jednom z dosavadních osmi soutěžních zápasech pod Zidanem, zůstala na Barcelonu devítibodová.

VIDEO | Jediný gól v madridském derby dal Griezmann

Villarreal, který ve čtvrtek vyřadil ve 2. kole Evropské ligy Neapol, bodoval v 13. zápase domácí nejvyšší soutěže za sebou a posedmé v řadě udržel na svém stadionu čisté konto.

Domácí vstřelili všechny branky po protiútocích. Skóre otevřel v 12. minutě útočník Baptistao, který po Brunově pasu za obranu z úhlu překonal gólmana Marina. Na dalších dvou trefách měl zásluhu Adrián, který nejprve asistoval Castillejovi u jeho prvního zásahu za Villarreal a krátce po změně stran sám upravil na konečných 3:0.

Pokud by Villarreal udržel stávající formu, mohl by ohrozit stálou nadvládu tria Barcelona, Atlético a Real Madrid. To se naposledy povedlo Valencii v sezoně 2011/12, kdy skončila třetí.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

Real Madrid - Atlético Madrid 0:1
Branka: 53. Griezmann,

Getafe - Vigo 0:1
Branka: 71. Nolito,

Sporting Gijón - Espaňol Barcelona 2:4
Branky: 20. a 62. Castro - 48. a 58. Moreno, 41. Burgui, 80. vlastní Hernandéz,

Betis Sevilla - Vallecano 2:2
Branky: 14. a 28. R. Castro - 48. a 51. Manucho

San Sebastian - Málaga 1:1
Branky: 81. Agirretxe - 56. Čop

Villarreal - Levante 3:0
Branky: 12. Baptistao, 30. Castillejo, 48. Adrián,

Valencie - Bilbao 0:3 
Branky: 73. Merino, 77. Muniain, 80. Aduriz,

La Coruňa - Granada 0:1
Branky: 
24. El Arabi z pen.,

FC Barcelona - FC Sevilla 2:1
Branky: 31. Messi, 48. Piqué - 20. Vitolo.

Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví gól do sítě Realu
Útočník Atlétika Madrid Antoine Griezmann slaví gól do sítě Realu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud