22. března 2016 • 21:55

Odchovanec, nebo hvězda za DVĚ miliardy. Real hledá útočníka

Autor: tb, tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve španělské La Lize zažívá slavný Real Madrid další nepovedenou sezonu. S tím se nehodlá spokojit prezident klubu a známý „rozhazovač“ Florentino Pérez, který už vyhlíží nové posily. Anglický deník The Sun přišel se zprávou, že za belgického útočníka Romela Lukakua je královský klub ochoten zaplatit až dvě miliardy korun. Ve hře jsou ale i další jména.



I když v útočné řadě Realu najdeme hvězdné trio Karim  Benzema , Cristiano  Ronaldo a Gareth Bale, které jsou schopné dát až 100 gólů za sezonu, prezident klubu stále není spokojený. Trofej pro vítěze La Ligy je totiž i letos pro Real dost daleko. Na první Barcelonu „bílý balet“ ztrácí propastných 10 bodů.

Právě úspěchy rivalů z Barcelony Florentina Péreze dráždí natolik, že pro příští sezonu chce vybudovat ještě silnější Real Madrid. V klubu chtějí posílit hlavně na pozici hrotového útočníka, protože tam je nyní Francouz Benzema osamocen.

Lukaku, Lewanodwski, nebo odchovanec?

Podle anglických médií by do útoku Real rád získal Romela Lukakua z Evertonu, na kterého si připravil až 60 milionu liber. Teprve dvaadvacetiletý belgický kanonýr v Premier League válí, s osmnácti brankami je třetím nejlepším střelcem soutěže.

Další možnou akvizicí do útoku je polský ostrostřelec Robert Lewandowski. Okolo zabijáka, který hájí barvy Bayernu Mnichov, krouží Real už dlouho. A není se čemu divit, „Lewa“ dal v této sezoně již 35 branek.

Třetí možností je návrat Álvara Moraty z Juventusu, kam právě z Bílého baletu přestoupil před dvěma sezonami. V Realu se jeho odchovanec nikdy nastálo neprosadil, ale u „Staré dámy“ posbíral řadu zkušeností a španělský klub by svůj nově vybroušený klenot rád získal zpět.

V tomto případě by přestup neměl být problém, „Los Blancos“ mají na mladého Španěla předkupní právo, jehož hodnota je 32 milionu eur.

Vypadá to, že v létě se mají v hlavním městě Španělska na co těšit, prezident Pérez totiž bude chtít dát zapomenout na další nevydařenou sezonu na domácí scéně.

2616053:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud