1. dubna 2016 • 20:52

Jak Zidane bouřil v El Clásiku. Sundal Messiho, sápal se na Enriqueho

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový génius a gentleman, to byl Zinedine Zidane. Jenže Francouz se uměl na hřišti i pořádně rozvášnit, což často gradovalo v El Clásiku. Právě na prestižní souboj Barcelony s Realem Madrid se nyní legendární fotbalista chystá. Poprvé ovšem v roli trenéra „bílého baletu“. Vzpomínky na slavné souboje ožívají.



Zinedine Zidane moc dobře ví, jak „chutná“ španělské El Clásico. Ve své kariéře jich totiž zažil mnoho, vždy byl na straně Realu Madrid, jehož fanoušci ho jako hráče milovali. A to nejen pro jeho fotbalové schopnosti.

Francouzská legenda totiž dala do prestižního duelu s Barcelonou vždy všechno. Kromě ofenzivních schopností dokázal Zidane ukázat i něco navíc. Proti srsti mu nebyly ani tvrdé souboje a dokonce nechyběly časté potyčky.

Jedna z nich skutečně stála za to. Zidane totiž v souboji o míč srazil na zem bránícího Carlese Puyola, což hráče Barcelony naštvalo. Nejaktivnější z protestujících byl Luis Enrique, se kterým se pak Zidane dostal do ostré hádky a strkanice.

Právě tato vzpomínka nyní budí emoce. Zinedine Zidane se totiž před pár měsíci stal trenérem Realu Madrid a El Clásico zažije tak poprvé jako kouč. Jeho protějšek? Samozřejmě Luis Enrique, úspěšný trenér Barcelony.

VIDEO | Památná ostrá šarvátka mezi Zidanem a Enriquem

Trenér Realu se každopádně minulostí zabývat nechtěl. „Souboj s Luisem Enriquem? Takové věci se stávají, ale to je už zapomenuto. Pro hráče je El Clásico nejkrásnější zápas,“ tvrdil na předzápasové tiskové konferenci.

Zinedine Zidane si to každopádně na hřišti v El Clásiku nerozdal jen s Enriquem. Že umí pořádně přitvrdit, poznala i aktuální hvězda Barcelony Lionel Messi . Zkušený Francouz do tehdy skvělého mladíka zajel ostrým šlapákem, což protihráče namíchlo.

„Jsem v pohodě, před El Clásikem budu spát v klidu. Chceme ten zápas vyhrát, stejně jako každý jiný, ale hodlám si to užít,“ zakončil Zidane.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud