3. dubna 2016 • 20:15

El Clásico pro Real, rozhodl Ronaldo. Soupeř Sparty v EL otáčel s Eibarem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drama až do konce. Ve slavném El Clásiku fotbalisté Realu Madrid porazili vedoucí Barcelonu na jejím hřišti 2:1. Domácí se sice dostali v druhém poločase brankou Gérarda Piquého do vedení, ale Real díky brankám Karima Benzemy a Cristiana Ronalda vývoj utkání otočil. A to i přesto, že za stavu 1:1 byl vyloučen obránce "Bílého baletu" Sergio Ramos.  I přes cenný výsledek ztrácí Bílý balet na svého rivala ještě sedm bodů. Soupeř Sparty ve čtvrtfinále Evropské ligy Villarreal otočil zápas na hřišti Eibaru a zvítězil 2:1.



Barcelona před očekávaným šlágrem uctila prostřednictvím působivé choreografie v hledišti památku nedávno zesnulého Johana Cruyffa, hráči Barcelony měli vzpomínku na hvězdného Nizozemce i na dresech.

A hned po deseti minutách mohli jít domácí hráči do vedení, když Neymar připravil vyloženou šanci pro Suáreze , jenže ten míč na malém vápně netrefil. Další příležitost měl v prvním poločase Ivan Rakitič, kterého ale vychytal Keylor Navas.

I do druhého poločasu vstoupili Katalánci lépe, Navas nejprve musel vytáhnout skvělý zákrok proti Messiho technické střele. Po sérii následných rohů se ale k hlavičce dostal Gerard Piqué a otevřel skóre.

Real však dokázal zareagovat během sedmi minut. Po průniku Marcela a tečovaném centru Kroose se ve vápně nejlépe zorientoval Karim Benzema a v akrobatické poloze překonal Brava.

Posledních deset minut přineslo velké drama. Rozhodčí nejprve neuznali Realu gól Garetha Balea, který při hlavičkovém souboji fauloval Jordiho Albu. Jen o tři minuty později navíc po druhé žluté kartě musel hostující Sergio Ramos ze hřiště.

I v deseti hráčích ale Real dokázal vstřelit vítězný gól. Cristiano Ronaldo si zpracoval Baleův centr na prsa a z velkého úhlu prostřelil Brava. Real už těsné vedení uhájil a vůbec poprvé od roku 1965 zvítězil v El Clásicu, ve kterém prohrával. Svěřenci Zinédinea Zidanea zároveň ukončili sérii rekordních 39 zápasů Barcelony bez prohry.

Atlético vůbec poprvé v této sezoně překonalo obranu soupeře pěti góly. Jako první se po přesné přihrávce Kokeho trefil Fernando Torres, do poločasu zvýšil Antoine Griezmann 50. gólem v dresu Atlética.

Po třetí brance domácích, kterou zařídil Juanfran, se sice Betisu povedlo zásluhou Rubéna Castra utkání mírně zdramatizovat, během posledních deset minut se ale trefili opět Griezmann a Thomas.

Villarreal před Spartou otáčel

Soupeř pražské Sparty ve čtvrtfinále Evropské ligy Villarreal otočil zápas v Eibaru zvítězil 2:1. V tabulce je čtvrtý se ztrátou 12 bodů na třetí Real Madrid a náskokem osmi bodů před Vigem.

Villarrealu se v poslední době příliš nedařilo, z předchozích čtyř utkání získal jen dva body a dobře nezačal ani dnes. V 22. minutě tečovanou střelou otevřel skóre obránce Eibaru Capa.

Ještě do přestávky ale hosté srovnali, když Suárezovu střelu gólman Riesgo vyrazil pouze k Adriánovi a ten zakončil do odkryté branky. Obrat dokonal pět minut po přestávce pátým zásahem v sezoně Soldado a zařídil Villarrealu první výhru na hřišti soupeře od 3. ledna.

Villarreal nastoupil v sestavě Areola - Rukavina, Bailly, Ruíz, Marín - Castillejo (69. Trigueros), Pina, Bruno, Suárez - Adrián (66. Bakambu), Soldado (82. Baptistao). První zápas čtvrtfinále Evropské ligy se Spartou odehraje ve čtvrtek 7. dubna doma.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:

Atlético Madrid - Betis Sevilla 5:1
Branky: 42. a 81. Griezmann, 37. Torres, 65. Juanfran, 90.+1 Thomas - 79. Castro

Las Palmas - Valencie 2:1
Branky: 50. Viera z pen., 63. vlastní Mustafi - 3. Rodrigo

FC Barcelona - Real Madrid 1:2
Branky: 56. Piqué - 62. Benzema, 85. Ronaldo

Vigo - La Coruňa 1:1
Branky: 30. Nolito - 21. Borges

Bilbao - Granada 1:1
Branky: 28. Lekue Martínez - 77. Peňaranda

Málaga - Espaňol Barcelona 1:1
Branky: 45. Čop z pen. - 11. Diop

Eibar - Villarreal 1:2
Branky: 22. Capa - 35. Adrián, 50. Soldado

FC Sevilla - San Sebastian 1:2
Branky: 51. Gameiro z pen. - 2. Bergara, 34. vlastní Krychowiak

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 20:30
FC Barcelona
FC Barcelona
1:2
ONLINE
2. dubna
20:30
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 56. Piqué

Hosté: 63. Benzema, 85. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (74. Arda Turan), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (90. L. Vázquez), Benzema (78. Jesé), Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: ter Stegen, Turan, Rafinha, Munir, Bartra, Roberto, Vermaelen

Hosté: Fernández, Rodríguez, Casilla, Vázquez, Isco, Jesé, Danilo

Karty

Domácí: L. Suárez, Mascherano, Rakitić

Hosté: Carvajal, Ramos (č)

Rozhodčí

Hernández – Sobrino, Naranjo

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud