3. dubna 2016 • 00:11

Real v euforii. Přežil neuznaný gól, vyloučení a slavil v Barceloně

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid zvítězí v Barceloně? Před sobotním El Clásikem tomu moc fanoušků nevěřilo, ale realita vypadala jinak. Svěřenci Zinedina Zidana se vzepřeli osudu a porazili rivala na jeho stadionu 2:1. A to i přesto že prohrávali, byl vyloučen jejich kapitán a sudí jim kontroverzně neuznal gól. „Jen málo týmů na Nou Campu může vyhrát,“ neskrýval Zidane radost.



Tohle slavný Real Madrid potřeboval. V posledních sezonách za suverénní Barcelonou na domácí scéně zaostává, na podzim schytal od největšího rivala strašidelný debakl 0:4 a to na vlastním stadionu.

Ani v pořadí 232. El Clásico se nevyvíjelo pro hráče v bílém dobře. Po prvním opatrném a bezbrankovém poločase šla do vedení po rohu Barcelona. Hlavou se prosadil stoper Piqué. Jenže za šest minut vyrovnal ekvilibristickým způsobem Benzema a zápas začínal nanovo.

Pak se plány Realu sesypaly jak domeček z karet. Nejdříve nebyl uznán gól Garetha Balea kvůli útočnému faulu. Oprávněně? „Neviděl jsem to, ale lidé mi říkali, že měl gól platit,“ řekl k situaci francouzský kouč. 

Další rána pro „Bílý balet“ přišla s vyloučením kapitána Sergia Ramose , který se musel pakovat do sprch po druhé žluté v 83. minutě. A i když to s vyhlídkami Realu nevypadalo nadějně, hlavní slovo si nakonec vzala největší hvězda týmu.

Cristianu Ronaldovi bylo vyčítáno, že v poslední době není hráčem pro velké utkání. Brankou z 85. minuty zavřel všem kritikům ústa. Portugalec vstřelil svůj 16. gól v soubojích s Barcelonou, zatímco hvězdnému Messimu od doby, co Ronaldo podepsal v Realu, se totéž povedlo pouze 15krát. 

A na madridské straně mohlo vypuknout nadšení, vítězství nad Barcelonou alespoň na chvíli zahojí již téměř ztracené vyhlídky na titul. „Jsem si jistý, že fanoušci jsou hrdí na práci hráčů v dnešním zápase. Jejich výkon se mi líbil ve všech směrech. V obraně, v útoku, ve všem,“ prohlásil spokojený Zidane .

Real sedm kol před koncem ztrácí na první Barcelonu sedm bodů. „Vyhrát La Ligu je pro nás stále možné,“ věří přes velkou ztrátu stoper Realu Pepé. „Vyhrát o hráče méně na Nou Campu je krásné,“ dodal Portugalec.

Ublížilo Barceloně vyloučení Ramose?

Svým fanouškům dnes hráči Barcelony nepředvedli úplně všechno ze svého úžasného fotbalového repertoáru. Takový výkon na kompaktní Real nestačil. „Nevěděli jsme, jak hrát s jedním mužem navíc. Bylo pro nás obtížné kontrolovat hru,“ řekl stoper Piqué o početní výhodě po vyloučení Ramose. Přes prohru s velkým soupeřem vládne v barcelonské šatně klid. „Musíme se zvednout a odpočinout si. Jsme v čele a musíme myslet na výhru v lize,“ řekl po utkání trenér Enrique. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud