Tomáš Podvín
4. dubna 2016 • 10:40

Zidane se poučil z Benítezových chyb. V El Clásiku vytáhl trumf

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jediným z posledních pěti trenérů Realu Madrid, který dokázal ve svém prvním El Clásiku zvítězit. Zatímco zkušení José Mourinho, Carlo Ancelotti či Rafael Benítez byli v prvním střetu s Barcelonou potupeni, Francouz Zinedine Zidane mohl slavit. Legendární fotbalista navíc ukázal, že svůj tým umí výborně takticky připravit.



S Realem Madrid se v El Clásiku moc nepočítalo. „Hodně lidí si myslelo, že znovu dostaneme čtyři nebo pět gólů,“ připustil i stoper „bílého baletu“ Pepe. Jenže Zinedine Zidane to tak nebral. Svému týmu věřil. A výborně ho připravil.

Francouzský kouč se evidentně poučil z chyb Rafaela Beníteze, které mu byly vyčítány po posledním El Clásiku. V tom již bývalý trenér Realu se svými svěřenci na domácí půdě prohrál ostudně 0:4 a výkon týmu fanoušky rozzuřil.

Zidane se nebál nechat na lavičce hvězdná jména Jamese Rodrígueze a Isca. Naopak se do základní sestavy vešel nenápadný defenzivní záložník Casemiro. Právě jeho Benítez i přes kvalitní výkony z prestižního duelu vynechal, což se ukázalo jako velká chyba.

Casemiro byl totiž klíčovou součástí Realu. Jak dokazuje i SPECIÁLNÍ VIDEO, odebral v zápase hodně míčů, několikrát si na něm vylámal zuby také Lionel Messi .

Barcelona to tak měla ve středu hřiště složité, Real tam měl oproti minulému zápasu o muže navíc. Navíc, německý středopolař Toni Kroos není typickým defenzivním záložníkem, proto mu výrazně pomohlo, že měl za sebou oporu v podobě neúnavného bojovníka Casemira.

Ještě jedna změna byla oproti předchozímu El Clásiku jasně patrná. Hráči Realu bojovali, na hřišti nevypustili jediný souboj. Jasně, řekli byste si, že to musí být samozřejmost. Měla by, ale podívejte se na listopadový duel.

Tentokrát se fotbalisté Realu skutečně vydali ze všech sil. Odměnou jim byla nečekaná výhra 2:1. „Jen málo týmů na Camp Nou může vyhrát. Dokázali jsme, že jsme na správné cestě,“ těšilo po zápase Zidana.

Prozrazená taktika?

Madridský deník AS obdržel po El Clásiku několik papírků s taktikou. Je to skutečně taktika z hlavy a rukou Zinedina Zidana? Průběh zápasu by tomu odpovídal.

Byla tohle taktika Realu Madrid v El Clásiku?Foto as.com

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud