22. dubna 2016 • 20:55

Real se bojí o Ronalda. Měl jsem ho šetřit, smutnil Zidane. Stihne City?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský Real Madrid bije na poplach. Před prvním semifinále Ligy mistrů s Manchesterem City se mu totiž zranila největší hvězda. Cristiano Ronaldo nedokončil utkání s Villarrealem a se zraněným svalem odešel do kabin. „Je to moje vina, měl by víc odpočívat,“ řekl po zápase trenér Zinedine Zidane. Portugalský střelec však nejspíš vynechá pouze sobotní ligové utkání proti Vallecanu. Na úterní zápas už by měl být fit.



V poslední minutě za stavu 3:0 pro Real se pokusil vystřihnout nůžky, ale nepovedly se. Místo toho přišel tvrdý dopad na hýždě a s ním i bolestivá grimasa. Je zle, tušil Ronaldo , a aniž by někomu něco oznámil, odkráčel během utkání do kabin. Trenér Zinedine Zidane nechápal, co se děje.

Až po utkání předstoupil před novináře a prozradil hlavní příčinu Ronaldova odchodu. „Cítil nepříjemnou bolest v hýždích, tak raději odstoupil. Je to zvláštní situace, ale především také moje vina. Měl by víc odpočívat,“ řekl po výhře nad Villarrealem Zidane.

VIDEO: Zranění Ronalda proti Villarrealu

Po několika vyšetřeních se ukázalo, že portugalský střelec má pouze přetažený, nikoliv přetržený sval a nemělo by se jednat o nic vážného. „I když ví, že to nelze, tak stejně chtěl proti Vallecanu hrát. Ale bohužel. Zůstane doma a bude se připravovat na úterní zápas s Manchesterem City,“ řekl na páteční tiskové konferenci kouč Realu.

„Potřebuje si také odpočinout. I když by nejraději chtěl odehrát všechny zápasy a byl nápomocný týmu. Je neskutečně hladový po úspěchu. Sobotní utkání ale vynechá a bude se soustředit na úterý. I kdyby to pro nás bylo zítra finále, tak by jeho postavení bylo velkým riskem,“ dodal Zidane.

Cristiano Ronaldo se stal jasnou hvězdou úterního večera
Cristiano Ronaldo se stal jasnou hvězdou úterního večera

V aktuální sezoně je Ronaldo pro „bílý balet“ opět nepostradatelným. „Jeho pozice je nedotknutelná. Čísla mluví za vše. Zaslouží si to,“ souhlasí Zidane.

Ve španělské lize je Ronaldo s 31 góly nejlepším střelcem před Luisem Suárezem z Barcelony. V Lize mistrů dominuje. S 16 zásahy jasně vede tabulku střelců. Druhý Robert Lewandowski na něho ztrácí osm branek.

Zatímco Ronaldo bude v sobotním duelu s Vallecanem chybět, do sestavy se po zranění vrací velšský záložník Gareth Bale, který zápas s Villarrealem vynechal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud