8. května 2016 • 19:10

Barcelona kráčí za titulem, Real je už druhý. Atlétiko ztratilo

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O titul ve španělské fotbalové lize se bude bojovat do posledního kola. Po zápasech 37. kola drží vedoucí Barcelona jednobodový náskok před Realem Madrid, naopak Atlético neudrželo mistrovské tempo a po prohře s Levante spadlo na třetí místo.



Fotbalisté Barcelony rozstříleli v městském derby Espaňol vysoko 5:0. Už tradičně k vítězství nejvíce přispělo útočné trio Lionel Messi, Luis Suárez a Neymar. 

Skóre otevřel v osmé minutě Messi a byl to pro něj čtvrtý ligový gól z přímého kopu v tomto ročníku a sedmý ve všech soutěžích. Posledním hráčem, který v barcelonském dresu dokázal v lize proměnit čtyři přímé kopy, byl v sezoně 2006/07 Brazilec Ronaldinho.

Úchvatnou střeleckou formu potvrdil Suárez dvěma brankami. Za poslední čtyři zápasy se nejlepší střelec klubu i soutěže prosadil jedenáctkrát, celkem pak sedmatřicetkrát. Jeho druhý zásah byl navíc tisícím gólem této sezony španělské ligy.

Po jednom gólu přidali také Rafinha i třetí nejlepší střelec týmu Neymar a pomohli tak udržet Barcelonu na špičce tabulky.

Změnu naopak zaregistrovalo druhé místo, na kterém Real Madrid vystřídal rivaly z Atlética. Real především díky dvěma gólům Cristiana Ronalda mohl oslavit výhru 3:2 nad Valencií a protáhl tak sérii ligových výher už na jedenáct zápasů. Na první příčku tak před posledním kolem ztrácí pouze bod.

Původně slibnější pozici naopak zahodilo Atlético, když nedokázalo udržet krok s bodovým ziskem Barcelony a překvapivě padlo s Levante. Ačkoli vedlo už od druhé minuty po brance Fernanda Torrese, domácí dokázali do přestávky srovnat a nečekaný výsledek zařídil Giuseppe Rossi v 90. minutě. 

Atlético si tak připsalo první ligovou porážku po pěti zápasech a do posledního kola půjde v nejhorší pozici z trojice adeptů na titul tři body za Barcelonou.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo:

Eibar - Betis Sevilla 1:1
Branky: 73. Enrich - 37. Castro

FC Barcelona - Espaňol Barcelona 5:0
Branky: 52. a 61. Suárez, 8. Messi, 74. Rafinha, 83. Neymar

FC Sevilla - Granada 1:4
Branky: 73. González - 45.+1 a 88. Cuenca, 79. Babin, 86. El Arabi z pen.¨

Getafe - Sporting Gijón 1:1
Branky: 80. Ščepovič - 50. Álvarez

Las Palmas - Bilbao 0:0

Levante - Atlético Madrid 2:1
Branky: 30. Casadesús, 90. Rossi - 2. Torres

Real Madrid - Valencie 3:2
Branky: 26. a 59. Ronaldo, 42. Benzema - 55. Rodrigo, 81. Gomes

San Sebastian - Vallecano 2:1
Branky: 12. Oyarzabal, 50. Jon - 69. Guerra

Vigo - Málaga 1:0
Branka: 31. Nolito

Villarreal - La Coruňa 0:2
Branky: 32. Fajr, 57. Pérez

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud