20. května 2016 • 20:30

Vysoká hra o Neymara: Nabídku dal Real, PSG i United, létají miliardy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud nemáte zatraceně napěchovaný rozpočet, do této hry se určitě nepouštějte. O čem je řeč? O přestupové „bitce“ o klenot Barcelony Neymara. Zatímco španělský velkoklub se ho snaží novou luxusní smlouvou udržet, přetáhnout brazilskou hvězdu chtějí největší evropské váhy v čele s Realem Madrid. Jak tohle dopadne?



Není divu, že Neymar vzbuzuje zájem těch největších, nejlepších a nejbohatších. Nejenže je již nyní ve svých čtyřiadvaceti letech jedním z nejlepších hráčů světa, ale rovněž je zatraceně cennou marketingovou značkou. Jen prodej jeho dresů vydělá klubu balík.

Brazilský křídelník má každopádně v Barceloně smlouvu ještě na dva roky. Výstupní klauzule navíc činí 190 milionů eur (5,1 miliardy korun). Vzhledem k tomu, že dosud nejdražší fotbalista planety Gareth Bale přestoupil za necelých 100 milionů eur (2,7 miliardy korun), jde o šílenou částku.

Jenže Neymar je přesto velkým lákadlem. Klub, který by ho získal, by na něm totiž mohl s klidem založit „novou éru“. Brazilec by se v tu chvíli stal v novém působišti neuvěřitelným hitem. Pro mnohé je to navíc nástupce Ronalda a Messiho ve Zlatém míči.

Podle brazilského deníku Globoesporte má v tuto chvíli Neymar na stole tři formální nabídky. První přišla od Realu Madrid, jehož prezident Florentino Pérez hráče největšího rivala dlouhodobě obdivuje. Tento přesun by byl každopádně nevídanou rozbuškou.

S druhou podle brazilského zdroje přispěchal Manchester United. Není tajemstvím, že anglický velkoklub po Neymarovi prahne už dlouho a nabízí mu, že z něj udělá s přehledem nejlépe placeného hráče planety. Problém tkví v jeho sportovních výkonech, United v příští sezoně nebudou hrát Ligu mistrů. A Evropská liga není pro hráče Neymarova kalibru lákadlem.

Ve velké hře pak nechybí ani francouzský gigant PSG, třetí nabídka je údajně právě od čtvrtfinalisty poslední Ligy mistrů. Otázkou je, zda by Brazilce lákala méně sledovaná francouzská liga. Stejně jako v United či Realu by si každopádně přišel na obrovské peníze.

Trumfy drží nicméně stále Barcelona, která před pár dny oslavila další španělský titul a potvrdila, že momentálně Španělsku vládne. Problémem by ovšem mohly být její finanční možnosti. Jak známo, katalánský klub má velké dluhy.

Udržet Neymara je pro Barcelonu každopádně prioritou číslo jedna. Proto už se nějakou dobu chystá nová smlouva, která by ho měla na Camp Nou udržet až do roku 2022. A výstupní klauzule se ještě zvedne až na 220 milionů eur (5,9 miliardy korun).

Otázka zní: Bude na to Barcelona mít, nebo ji trumfne tvrdá konkurence?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud