23. května 2016 • 00:06

Barcelona má DOUBLE! Po lize ovládla pohár, Sevillu zdolala v prodloužení

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony zakončí sezonu s dvěmi trofejemi na kontě. Katalánský tým porazil ve vypjatém finále domácího poháru Copa del Rey Sevillu 2:0 v prodloužení a může slavit. V 97. minutě rozhodl po parádním Messiho pasu obránce Jordi Alba, výhru jistil po další skvělé přihrávce od Argentince útočník Neymar. Čerstvý vítěz Evropské ligy se tak musel před španělským mistrem sklonit. Utkání provázely velké emoce i fauly, rozhodčí musel udělit tři červené karty.



Barcelona získala rekordní 28. domácí pohárovou trofej v historii a pečetila tak úspěšný ročník po triumfu ve španělské lize, který slavila před týdnem. Sevilla naopak nenavázala na středeční vítězství v Evropské lize, v jejímž finále porazila 3:1 Liverpool.

Ani jeden tým na stadionu Atlética Madrid nedohrál v jedenácti. Červenou kartu za stažení Kevina Gameira za dres dostal už ve 36. minutě barcelonský Javier Mascherano, ale Sevilla dlouhou přesilovku nevyužila. V druhé nastavené minutě řádné hrací doby vyrovnal počet hráčů na hřišti Éver Banega, jenž těsně před vápnem zatáhl za záchrannou brzdu při průniku Neymara.

Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel po sedmi minutách prodloužení. Lionel Messi našel krásným pasem na levé straně rychlonohého obránce Albu, jenž z ostrého úhlu překonal svým prvním gólem v sezoně Sergia Rica v brance Sevilly. Pojistku pak přidal krátce před koncem po Messiho přihrávce do uličky Neymar. To už hrála Sevilla o devíti po druhé žluté kartě Daniela Carrica.

Finále Španělského fotbalového poháru v Madridu:

Barcelona - Sevilla 2:0 po prodl.
Branky: 97. Alba, 120.+2 Neymar. ČK: 36. Mascherano - 90.+2 Banega, 120.+1 Carrico.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud