23. května 2016 • 10:15

Messi zářil! Místo gólů geniální přihrávky, soupeř se na něm vyloučil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to střelec od pána Boha. O tom v případě Lionela Messiho nikdo nepochybuje. Když je však potřeba, klidně se změní v prvotřídního asistenta a místo střílení branek, je raději připravuje. Tak jako třeba v neděli ve finále Španělského poháru, kdy se dvěma skvostnými asistencemi podílel na výhře Barcelony 2:0 nad Sevillou. „Senzační závěr sezony,“ jásal trenér Luis Enrique.



Finálové utkání na stadionu Atlétika Madrid vítěze v základní hrací době nepřineslo. Diváci viděli pouze dvě červené karty a nepříjemné zranění barcelonského útočníka Luise Suáreze. Červenou kartu dostal obránce Barcelony Javier Mascherano a na straně Sevilly Éver Banega. Osmadvacetiletý Argentinec začal excelovat až v prodloužení a děly se věci!

Poprvé se proti čerstvému vítězi Evropské ligy předvedl, když našel milimetrovým pasem za obranou Sevilly krajního beka Jordiho Albu, který dostal přihrávku tak geniálně načasovanou, že mu nezbývalo v podstatě nic jiného, než skórovat z prvního doteku s míčem. „Měl jsem velké štěstí, že mi přihrával zrovna Leo. Připravil mi gól přímo pod nos,“ liboval si po utkání španělský obránce.

VIDEO: Sestřih utkání Barcelona - Sevilla

Pojišťovací branku vstřelil Neymar, ještě předtím byl však ošklivě faulován právě Messi. Obránce Sevilly Daniel Carrico obdržel za nevybíravý zákrok žlutou kartu, ale verdikt sudího se mu vůbec nelíbil a ocenil ho zbytečným komentářem. To se hlavnímu rozhodčímu zdálo až příliš a obránce vyloučil.

VIDEO: Ostrý skluz na Messiho

Poté opět přišla na řadu kouzla dua Messi, Neymar. Argentinec si před vápnem zpracoval míč, lehce jej potáhl, všiml si naběhnutého spoluhráče a naprosto precizní přihrávkou ho vyzval ke skórování a takřka rozhodnutí zápasu.

Trofeje Barcelony pod Luisem Enriquem
2x Španělská liga
2x Španělský pohár
1x Liga mistrů
1x Evropský Superpohár
1x Mistrovství světě klubů

„Byl to senzační závěr sezony. Tahle byla pro mě lehčí než ta první. V té si lidé v klubu teprve zvykli, ale letos ta letošní byl víc v klidu,“ řekl trenér katalánského klubu Luis Enrique.

Pro Messiho to byla 178. asistence v dresu Barcelony a jeho brazilský spoluhráč se navíc stal hráčem, kterému přihrává na góly nejvíce (18). Barcelona tak po triumfu ve španělské lize ovládla i pohár a sezonu zakončí se dvěma získanými trofejemi.

Lionel Messi a jeho syn Thiago
Lionel Messi a jeho syn Thiago

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud