23. června 2016 • 20:15

Ödegaard? Nechtěl jsem ho, přestup byl marketingový tah, tvrdí Ancelotti

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly časy, kdy norské zázračné fotbalové dítě Martina Ödergaada chtěl celý fotbalový svět. Tedy až na Carla Ancelottiho, který ho nakonec vítal ve svém týmu. „Nežádal jsem o něj. Jeho nákup do Realu Madrid byl marketingový tah,“ prozradil ve své biografii italský trenér.



Svého času byl šikovný záložník horké zboží fotbalového trhu. Přetahovaly se o něj všechny velkokluby. Vždyť tehdy šestnáctiletý mladíček už měl na kontě sezonu v norské nejvyšší soutěži a nastoupil k několika zápasům v seniorské reprezentaci. Zázrak z Norska si z mnoha nabídke nakonec vybral tu od slavného Realu Madrid.

Jenže tehdejší trenér „Bílého baletu“ Carlo Ancelotti talentovaného hráče ve svém kádru nechtěl. „Jistě může dosáhnout velkých úspěchů, ale to mě nezajímá - já o něj nežádal,“ prozradil charismatický kouč, který Real Madrid dovedl k desátému vítězství v Lize mistrů.

Při vzpomínce na mladíčka trochu poodhalil, jak to funguje v zákulisí královského klubu. „Když prezident Florentino Pérez koupí norského fotbalistu, musíte to akceptovat. Byl to marketingový tah.," má jasno úspěšný Ital a dodal: „Pérez rozhodl, že by se měl zúčastnit několika zápasů A-týmu."

Ödegaard, jehož vývoj v Realu je mimořádně sledovanou záležitostí, zatím nabíral zkušenosti v rezervním týmu Castilla, který se v letošní sezoně neúspěšně snažil o postup do druhé nejvyšší soutěže. I když měl v průběhu sezony pár dobrých momentů, na „zázračné dítě“ toho předvedl po hříchu málo a do prvního týmy má zatím hodně daleko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud