Tomáš Podvín
16. července 2016 • 16:55

Hladový Real! SEDM úkolů pro kouče Zidana: Hvězdy na lavičce i fyzička

Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane a James RodríguezTrenér Realu Madrid Zinedine Zidane a James RodríguezFOTO: Profimedia.cz

    Fotbalisté Realu Madrid v sobotu oficiálně zahájili novou sezonu. Hráče přišel přivítat také prezident klubu Florentino Pérez. „Bílý balet“ čeká velmi náročná a dost důležitá sezona. Fanoušci už si žádají titul z domácí ligy a ideálně také obhajobu Ligy mistrů. Do toho bude Real bojovat v Japonsku na MS klubů. Trenér Zinedine Zidane tak má před sebou hodně práce. Jaké hlavní úkoly musí řešit? Podívejte se.

  • Správné vytěžování Ronalda

    Cristiano Ronaldo odehrál v minulé sezoně 61 zápasů (5 360 minut), prakticky nestřídal. Ve finále EURO pak Portugalcovo zdraví nevydrželo. Ronaldo si poranil koleno a zmešká minimálně celou přípravu Realu.

    Zinedine Zidane tak musí svou hvězdu správně vytěžovat. Každý ví, že Ronaldo by hrál nejraději každou minutu, ale to už dnes prostě nejde. Real odehraje v příští sezoně ještě více zápasů, i Ronaldo si musí někdy odpočinout. Kouč mu to musí vysvětlit.

    Cristiano RonaldoFoto EPA

  • Benzema, nebo Morata?

    Velké rozhodování čeká Zinedina Zidana při volbě základní sestavy na pozici hrotového útočníka. Do Realu se totiž vrátil z Juventusu Álvaro Morata a madridský klub s ním počítá, odmítl ho prodat do Anglie.

    Bude jedničkou na hrotu právě mladý Španěl, nebo Karim Benzema ? Oba určitě dostanou dost prostoru, otázkou ale je, koho Zidane pošle do těch nejtěžších zápasů.

    Álvaro MorataFoto Reuters

  • Baleova role

    Gareth Bale měl famózní závěr sezony a formu potvrdil také na EURO. Jenže v dresu Walesu měl totální volnost, v Realu je přece jen útočnou jedničkou Cristiano Ronaldo. Zidane tak musí správně rozhodnout, jakou roli Bale dostane.

    Gareth BaleFoto Reuters

  • Vyvážená hra

    Real Madrid = ofenziva. „Bílý balet“ se skutečně vždy soustředil hlavně na útok, bez fungující defenzivy ale úspěchů dosáhne těžko. Proto Zidane po svém příchodu vsadil na defenzivního záložníka Casemira, a tato sázka se mu vyplatila.

    I v následující sezoně musí Zidane se svým týmem myslet také na obranu. Francouzský kouč musí přesvědčit i ofenzivní hvězdy, aby pomáhaly. Zlepšit také potřebuje presink, ten Realu často nefungoval.

    Záložník Casemiro se stal důležitou součástí RealuFoto realmadrid.com

  • James a Isco

    V Zidanově systému 4-3-3 s Casemirem nezbylo místo pro dva míčové kouzelníky - Jamese Rodrígueze a Isca. Oba by přitom chtěli minut více. Francouz musí najít pro dvě mladé hvězdy místo.

    Možností je samozřejmě častější rotace, protože Real musí mít i kvalitní lavičku. Hlavně James je ale hráčem, o kterého je v Evropě velký zájem. Pokud ho Zidane chce v týmu, musí najít způsob, jak ho do hry častěji zapojit. A co je důležitější, jak z něj dostat maximum.

    Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane a James RodríguezFoto Profimedia.cz

  • Fyzická kondice

    Velmi důležitá věc. Minulé léto totiž Real v přípravě hodně cestoval po světě a tehdejší trenér Rafael Benítez i proto nedokázal tým připravit dobře fyzicky. Například James tak měl evidentně nadváhu a na výkonech to bylo znát.

    Trenér Realu Zinedine ZidaneFoto Reuters

    Zidane se po svém příchodu údajně podivoval, jak je na tom většina hráčů fyzicky špatně a zavedl tak tvrdé tréninky. Nyní je příprava na něm. Nebude to mít lehké, protože kvůli EURO se hned několik hráčů zapojí později.

    Real navíc před evropským superpohárem se Sevillou čekají pouze tři přípravné zápasy. Před ligovou sezonou nicméně stihne ještě jeden.

  • Raphaël Varane

    Jsou to už dva až tři roky, kdy se zdálo, že obránce Raphaël Varane se naplno zabudoval do základní sestavy Realu. Jenže francouzský stoper, který byl vždy považován za jeden z největších světových talentů, od té doby stagnuje.

    Raphael VaraneFoto Reuters

    Varanovi velmi přitížily zdravotní problémy, i proto z něj byl v posledních dvou sezonách až třetí stoper. Skvělou formu si totiž drží Pepe. Portugalec se sice sám shazuje trapnými excesy, zároveň je ale skvělým hráčem.

    Varane je nicméně budoucnost a Real s ním počítá. Pokud se ovšem má zlepšovat, musí hrát. Je na Zidanovi, jak zapeklitou otázku se svým krajanem vyřeší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud