5. srpna 2016 • 22:20

Zidane má důvěru. Real mu zvýšil plat, ale na Mourinha nemá

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský gigant Real Madrid si mne ruce. Letní turné napříč Severní Amerikou může hodnotit jako úspěšné. Ze tří utkání dvě vyhrál. V dobrém světle se ukázali nadějní mladíci a domů se vrátil se ziskem 12 milionů eur. I proto vedení královského klubu připravilo výrazně lepší smlouvu pro trenéra Zinedina Zidana.



Trenérský kredit bývalého legendárního záložníka Juventusu a Realu stoupá. Poté, co převzal tým po Rafaelu Benítezovi, dokázal rozjet v lize stíhací jízdu a pořádně zatopit Barceloně. Následně pak Real dovedl k triumfu v Champions League nad městským rivalem Atlétikem.

Na léto si španělský klub naplánoval soustředění v USA, kam však odcestoval bez největších hvězd. Šanci tak od Zidana dostaly mladé pušky a rozhodně nezklamaly. I přesto, že Real začal přípravu porážkou s PSG (1:3), mohl turné Zidane považovat za úspěšné. Zbylé dva duely s Chelsea (3:2) a Bayernem (1:0) už totiž zvládl.

Po návratů domů ho čekalo příjemné překvapení od vedení španělského klubu. Jeho dosavadní gáže se zvojnásobila. Místo původních 2,7 milionů eur ročně, mu tak ročně na účet přiteče 5,5 milionů (cca 150 milionů korun).

Srovnání posledních trenérů Realu podle ročního platu
José Mourinho , 14,8 milionů eur (400 milionů korunú
Carlo Ancelotti, 7,5 milionů eur (202 milionů)
Zinedine Zidane, 5,5 milionů eur (150 milionů)
Rafael Benítez, 4 miliony eur (108 milionů)

Oproti posledním trenérům Realu je však stále „chudý příbuzný“. Rafael Benítez, kterého v zimě nahradil, pobíral 4 miliony eur (108 milionů korun). Italský stratég Carlo Ancelotti, který se v létě ujal Bayernu Mnichov, v Madridu 7,5 milionů eur (202 milionů korun). Portugalec José Mourinho měl dokonce ještě víc. Ten si během svého angažmá ve španělské metropoli ročně přišel na 14,8 milionů eur (400 milionů korun).

Zidane se však stejně jako během své fotbalové kariéry na peníze nekouká. Real je jeho první velkou trenérskou štací a jediné, co jej zajímá, jsou sportovní úspěchy, kterých s klubem dosáhne. První - triumf v Lize mistrů už má za sebou. Nyní se po něm v Madridu žádá, aby po čtyřech letech vrátil Real na španělský ligový trůn.

Trenér Realu Zinedine Zidane s prezidentem klubu Florentinem Pérezem
Trenér Realu Zinedine Zidane s prezidentem klubu Florentinem Pérezem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud