16. srpna 2016 • 18:21

Bude hrát za Real, řekli rodiče. Pérez nevěřil, nyní mladíka uvedl jako posilu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapomeňte na megapřestupy. Na přemrštěné částky za hvězdné posily. Španělský velkoklub Real Madrid se v létě vydal novou cestou. Rozhodl se vsadit na vlastní odchovance, či nadějné mladíky, které měl různě po hostováních. Jedním z nich je i 20letý záložník Marco Asensio, který v přípravě zaujal natolik, že si jej trenér Zidane ponechá v kádru. Jeho angažmá mu však bylo předpovězeno už před 12 lety, kdy jeho rodiče rozmlouvali s prezidentem klubu Florentinem Pérezem.



Je označován za největší talent španělského fotbalu  současnosti. Ne-li vůbec. V sedmnácti letech debutoval za první tým Mallorky ve druhé španělské lize, o rok později Real Madrid oznámil jeho příchod do královského klubu. Tehdy 18letého mladíka však místo hvězdami nabitého kádru čekalo hostování v Espanyolu, které mu výrazně prospělo. Barcelonský kádr převyšoval. A to natolik, že jej trenér Zinedine Zidane nemohl přehlížet.

Na letním turné v zámoří po Severní Americe patřil dvacetiletý ofenzivní záložník k nejlepším hráčům Realu. Když v utkání o evropský Superpohár UEFA proti Seville otevřel skóre výstavní trefou z dálky, padlo zásadní rozhodnutí. Asensio zůstane v Madridu.

VIDEO: Parádní Asensiova trefa proti Seville

A tak jako každý nový i staronový hráč Realu měl Asensio právo na oficiální představení veřejnosti. Zatímco v pondělí si jej odbyl další navrátilec Álvaro Morata, v úterý byly prostory Santiago Bernabéu věnovány pouze 20leté naději. Při té příležitosti prohodil prezident Realu Florentino Pérez jednu zajímavou historku, která k mladému fotbalistovi pasuje jako ulitá.

„Před 12 lety mi tvoji rodiče na Mallorce tvrdili, že bys jednou mohl hrát za Real Madrid. Bylo ti pouze osm let, ale já už nyní vím, že právo oblékat dres tohoto klubu rozhodně máš,“ uvedl Pérez. „I díky tobě jsme vyhráli Superpohár UEFA, navíc ses stal nejmladším střelcem Realu v evropských soutěžích. Fanoušci z tebe budou šílet, ale tady je tvůj domov a já doufám, že si zápasy v tomto dresu budeš užívat,“ dodal prezident madridského celku

POZOR! Sestřihy všech utkání španělské La Ligy sledujte od nové sezony exkluzivně na iSport.cz!

Marco Asensio byl oznámen jako nová posila Realu Madrid
Marco Asensio byl oznámen jako nová posila Realu Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud