29. srpna 2016 • 21:30

K nezaplacení! Kluci z Barcelony utěšovali plačící soupeře a dojali svět

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nich by si kdejaký profesionální fotbalista měl vzít příklad. Mladí hráči Barcelony do 12 let vyhráli turnaj Junior Soccer World Challenge poté, co porazili hráče japonského celku Omiya Ardija Junior 1:0. Víc než úspěchem však hráči z vyhlášené akademie slavného velkoklubu zaujali krásným gestem, když po konci zápasu utěšovali a objímali plačící soupeře.



Dostali se až do finále světového turnaje, kde jen těsně podlehli fotbalistům španělské Barcelony. Japonští hráči týmu Omiya Ardija Junior těsnou prohru oplakali, největší dosavadní životní úspěch měli na dosah. Jejich slzy ale vzbudily u stejně starých soupeřů ze slavného klubu dojemnou reakci, která doslova oběhla svět.

Při tradičním podávání rukou hráči Barcelony v čele se svým kapitánem Adriou Capdevilou Puigmalem plačící soupeře utěšovali a chválili je za dobrý výkon na hrišti. Na závěr se mladí fotbalisté katalánského klubu ještě uklonili, což je v Japonsku projev hluboké úcty.

Natočené video nasdílel i oficiální twitterový účet klubu a přidal k němu hashtag "fairplay". Fanoušci mistra španělské první ligy pak přirovnávali své žáčky ke Xavimu. Hvězdný hráč totiž před rokem podobně utěšoval plačícího Andrea Pirla, když Barcelona ve finále Ligy mistrů porazila Juventus...

Hráči Barcelony do 12 let utěšovali plačící soupeře
Hráči Barcelony do 12 let utěšovali plačící soupeře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud