11. října 2016 • 17:09

Lesklý skvost se zatahovací střechou! Real za DESET miliard přestaví stadion

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový klub Real Madrid se dohodl s vedením španělské metropole na modernizaci stadionu Santiago Bernabéu, který bude mít zatahovatelnou střechu a nový design exteriéru. Přestavba za 400 milionů eur (asi 10,8 miliardy korun) začne příští rok a dokončena má být v roce 2020.



Španělský klub se už několikrát snažil svůj stadion rekonstruovat, ale předchozí návrhy neprošly kvůli nesouhlasu města a soudním rozhodnutím. Nyní už rada Madridu v čele se starostkou Manuelou Carmenaovou plány "Bílého baletu" akceptovala.

Pozměněný Santiago Bernabéu bude mít dál kapacitu přes 81 tisíc diváků. Pod střechou kolem celého obvodu stadionu vyroste moderní fasáda, která zakryje čtyři typické rohové věže. Jedno z parkovišť také bude přetvořeno ve velké veřejné prostranství.

Takhle bude vypadat stadion Realu Madrid v roce 2020
Takhle bude vypadat stadion Realu Madrid v roce 2020

"Můžeme započít proces modernizace a transformace, která přetvoří náš stadion v avantgardní architektonickou ikonu. Tento stadion bude sloužit jako ekonomická i turistická síla a pomůže k vylepšení obrazu našeho města," řekl na tiskové konferenci prezident Realu Florentino Pérez.

Rada města naopak nesouhlasila s původním návrhem madridského klubu, že součástí rekonstruovaného stadionu bude hotel a obchodní centrum. Santiago Bernabéu si udrží své jméno, ale podle Péreze zřejmě přibude přízvisko po nejmenovaném sponzorovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud