24. října 2016 • 18:53

Nasri obviněný z nadváhy. Utekl od Guardioly, nyní s ním ožívá Sevilla

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během letní přípravy se do něj nový trenér Pep Guardiola opřel, že má nadváhu a proslýchalo se, že si záložník Samir Nasri sbalí kufry a opustí Manchester City. Nakonec z toho byl odchod 29letý záložník na roční hostování. Nasri si vybral Sevillu a pod vedením trenéra Jorgeho Sampaoliho a rozhodně nešlápl vedle. V La Lize patří mezi nejkreativnější záložníky, což na vlastní kůži poznali i hráči Atlético Madrid.



Pět sezon strávil Samir Nasri v kádru Manchesteru City, kam v roce 2011 přestoupil z Arsenalu. Čím víc stárnul, tím méně příležitostí dostával. V našlapaném kádru „Citizens“ měli na krajích přednost rychlíci Kevin De Bruyne a Raheem Sterling. Ve středu zálohy má zase takřka pevné místo David Silva. Navíc si Guardiola v létě pořídil Nolita a Leroye Saného.

Když k tomu obvinil Francouze z přílišné nadváhy, spekulace o tom, že angažmá na Etihad Stadium pro Nasriho skončilo, nabíraly na obrátkách. A tak 29letý záložník nemarnil čas. Rozhodl se sám pro změnu i přes to, že Guardiola nakonec couvl a chtěl si ho nechat v kádru. Pozdě.

Nasri se odporoučel za trenérem Jorgem Sampaolim do Sevilly, kde se stal ústřední postavou „andalusijského povstání“. Během osmi soutěžních utkání vstřelil tři branky a argentinský kouč, který má ofenzivní DNA v krvi, si jej nemůže vynachválit. Sevilla se po sérii výborných výsledků vypracovala až na druhé místo v tabulce a na vedoucí Real ztrácí pouhý bod. Pomohl tomu také nedělní duel s Atlétikem Madrid (1:0), ve kterém byl Nasri hodně vidět.

Sevilla – Atlético Madrid: To byla akce! Pěkná kombinace skončila střelou Nasriho do tyče
Video se připravuje ...

Za zmínku stojí jeho pohledná kombinace s Vazquezem a Lucianem Viettem, po které dokonale zmátl obranu Atlétika a nebezpečně vypálil. Za jeho pokusem, který skončil na tyči, se slovinský obr v brance Jan Oblak natahoval marně.

„Jakmile se zmocní míče, náš tým ožívá,“ popisoval jej před pár dny Sampaoli. „Má v sobě tolik kvality, že je schopný vymanit tým z tlaku soupeře,“ dodal o svém svěřenci.

Nasri svůj odchod ze City zdůvodňoval tím, že jej přesvědčil právě Sampaoli, který mu dopřál plnou důvěru. „Toho si cením nejvíc. S trenérem na tom máme založený vztah a to má nevyčíslitelnou hodnotu. Věděl jsem, že se zde znovu dostanu do bývalé formy. V Seville se to povedlo už mnoha hráčům a jsem rád, že to nyní prožívám i já,“ uvedl před pár týdny 29letý Francouz, který v klubu hostuje do konce sezony.

Leganés - Sevilla: Nasri ve formě! Francouz měl sice štěstí, ale zvýšil na 2:0
Video se připravuje ...

Athletic Bilbao - Sevilla: Vyrovnáno! Hostující Nasri se prosadil z dorážky
Video se připravuje ...

Sevilla - Betis: Stadion bouří! Po centru Nasriho se trefil zadkem Mercado
Video se připravuje ...

Jak si vedly hvězdy v 9. kole La Ligy? Messi zachránil Barcelonu, Ronaldo se trápil
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 9. kola La Ligy: Vysoká hra i neuvěřitelná akce Las Palmasu
Video se připravuje ...

Pod Jorgem Sampaolim Nasri pookřál
Pod Jorgem Sampaolim Nasri pookřál

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud