Tomáš Podvín
25. listopadu 2016 • 18:45

Čtyři varianty, jak může Real nahradit Balea: Jistota, či sázka na mládí

Vstoupit do diskuse
0
  • Real Madrid musí nahradit zraněného Garetha BaleaReal Madrid musí nahradit zraněného Garetha BaleaFOTO: Koláž iSport.cz

    Je to velká nepříjemnost. Real Madrid ztratil na delší dobu kvůli zranění Garetha Balea. Přestože Velšan fanouškům vzkázal, že udělá vše pro co nejrychlejší návrat, „bílý balet“ se bez něj bude muset obejít minimálně v sedmi až osmi ligových zápasech. Realu navíc komplikuje situaci také to, že Bale není jediným hráčem na marodce. Zranění jsou rovněž záložníci Casemiro a Toni Kroos i útočník Álvaro Morata. Jak si s tím poradí? Španělský deník Marca přinesl čtyři varianty, jak může trenér Zinedine Zidane díru po Baleovi zalepit.

  • Varianta 1 - šance pro Jamese

    Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 1 - šance pro Jamese Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 1 - šance pro JameseFoto Marca.com

    Pod trenérem Carlem Ancelottim byl James Rodríguez klíčovým hráčem, od nástupu Rafaela Beníteze se ale přesunul mezi náhradníky. A je tam stále. Zinedine Zidane má totiž jiné koně. James tak dostává jen omezené šance.

    Baleovo zranění ale může být Jamesova šance. V této variantě by to byl právě Kolumbijec, který by Velšana mohl v základní sestavě nahradit. Real by tím získal ještě větší kreativitu, ovšem na úkor rychlosti. James by se spíše stahoval do středu pole a tvořil hru, než že by byl nebezpečný na lajně.

    Real Madrid - Celta Vigo: Pojistka nepřišla. Jamese skvěle vychytal hostující brankář
    Video se připravuje ...

  • Varianta 2 - jistota

    Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 2 - jistota s Vázquezem Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 2 - jistota s VázquezemFoto Marca.com

    Tato varianta se v tuto chvíli jeví jako nejpřirozenější. Do sestavy by se vrátil útočník Karim Benzema a na Baleovo místo by naskočil Lucas Vázquez. Španělský reprezentant už mnohokrát dokázal, že má týmu co dát.

    Vázquez je navíc poctivým fotbalistou, nedělá mu problém práce dozadu. Proto ostatně dostal šanci v derby na Atlétiku, kde pomohl eliminovat ofenzivního obránce Filipe Luíse. Podobnou roli by mohl dostat v El Clásiku.

    SESTŘIH La Ligy: Atlético - Real 0:3. Hattrickem rozhodl Ronaldo
    Video se připravuje ...

  • Varianta 3 - sázka na mládí

    Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 3 - šance pro Asensia Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 3 - šance pro AsensiaFoto Marca.com

    Další možností je mladík Marco Asensio. Ve velkých zápasech sice ještě není dvacetiletý Španěl příliš otestovaný, během sezony ale ukazuje, že se s ním musí počítat. Podává velmi nadějné výkony a nebojí se odpovědnosti. Podobně jako u Jamese by tato varianta nabízela více kreativity, ale méně rychlosti v křídelních prostorech.

    Asensio by navíc zvlášť na pravé straně neplnil roli typického krajního záložníka, což by mohl být problém směrem dozadu. To, že by se Cristiano Ronaldo přesunul na méně oblíbenou pravou stranu, jak znázorňuje grafika deníku Marca, pak není příliš pravděpodobné.

    Las Palmas - Real Madrid: Nacho předvedl skvělé sólo, jeho střelu dorazil do sítě Asensio
    Video se připravuje ...

  • Varianta 4 - trumf na El Clásico

    Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 4 - uzdravený Casemiro? Varianta sestavy Realu Madrid bez Garetha Balea číslo 4 - uzdravený Casemiro?Foto Marca.com

    Tato varianta je vyloučená pro sobotní ligový duel, ale Real by ji mohl použít o týden později v El Clásiku. Je ovšem otázkou, zda bude do té doby Casemiro, který se dává dohromady po zranění, v optimální fyzické kondici.

    Pokud ano, mohl by tím Zidane vylepšit klíčovou oblast hry - střed pole. Casemiro by se postavil na tradiční místo defenzivního záložníka a více ofenzivních úkolů by tak mohla mít trojice Luka Modrič, Mateo Kovačič a Isco. Hlavně pro posledně jmenovaného by to bylo skvělá zpráva. Místo pod útočníky mu totiž svědčí nejvíce.

    Real Sociedad - Real Madrid: To se dává! Hostující Casemiro mířil ale jen nad
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud