9. prosince 2016 • 16:49

Nová éra! Atlético se stěhuje, odhalilo stadion pro příští sezony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlética Madrid se po půl století přestěhují ze stadionu Vicenteho Calderóna a od příští sezony budou hrát na zrekonstruovaném stadionu s kapacitou 67 tisíc diváků, který ponese jméno Wanda Metropolitano. Název nové arény Atlética dnes oznámil prezident aktuálně čtvrtého týmu španělské ligy Enrique Cerezo.



Kromě části jména čínské společnosti Dalian Wanda Group, která je jedním z akcionářů klubu, odkazuje název i na původní stadion desetinásobného španělského mistra. Odtud se Atlético v roce 1966 přestěhovalo na stadion Vicenteho Calderóna.

"To, že má stadion v názvu Metropolitano, je skvělé. Vzbudí to hodně sentimentu ve všech, co mají Atlético v krvi," řekl útočník a odchovanec klubu Fernando Torres. "Už brzy budu moct říct dědovi, že jsem hrál na Metropolitanu," dodal mistr světa i Evropy, jenž se loni do Atlética vrátil.

Atlético Madrid odhalilo nový stadion, kde bude hrát od příští sezony
Atlético Madrid odhalilo nový stadion, kde bude hrát od příští sezony

Na stadion s původním názvem La Peinata, který byl jedním z pilířů neúspěšné kandidatury španělské metropole na pořádání olympijských her v letošním roce, se Atlético mělo původně stěhovat už před čtyřmi lety. Rekonstrukce však nabrala velké zpoždění.

Během té doby si svěřenci trenéra Diega Simeoneho dvakrát zahráli finále Ligy mistrů a předloni v lize prolomili dlouholetou domácí nadvládu Realu a Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud