28. prosince 2016 • 12:44

SUPERtalenti z Realu: Ödegaarda chce Ajax, Vallejo může nahradit Pepeho

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednomu je 18, druhému 19. Přesto s nimi počítá Real Madrid. Talentovaný Nor Martin Ödegaard už se vedle Cristiana Ronalda a spol. slušně předvedl a v zimě půjde sbírat zkušenosti na hostování. Tam už válí obránce Jesús Vallejo, který by se na konci sezony měl do Realu vrátit a trenér Zinedine Zidane s ním má velké plány.



Martin Ödegaard je v Realu Madrid už od roku 2015, zatím ale hraje pouze v třetiligové rezervě. Stačil nicméně už debutovat v La Lize a naposledy zaujal během pohárového utkání proti Leonesu, kde předvedl několik parádních akcí.

Není tajemstvím, že Real nyní hledá pro Ödegaarda ideální klub na půlroční hostování. Mladý Nor totiž potřebuje udělat krok výš, třetí španělská liga je mu malá. Zdálo se, že zamíří do francouzského Rennes, ale to nejspíš padlo.

Aktuálně je o Ödegaarda značný zájem v Nizozemsku, kde jsou prací s mladými hráči pověstní. O norského záložníka se zajímá dokonce slavný Ajax Amsterdam, kde občas nastupuje i český mladík Václav Černý, a také Heerenveen.

Martin Ödegaard na tréninku Realu Madrid
Martin Ödegaard na tréninku Realu Madrid

To Jesús Vallejo je jiný případ. Real ho z Mallorcy koupil v létě 2015, ale dres „bílého baletu“ si ještě nevyzkoušel. Ovšem hostování mu jde náramně. První rok ho sice v Mallorce zabrzdilo zranění, ale nyní ve Frankfurtu válí.

Vallejo začal bundesligovou sezonu na lavičce, ale od druhého kola už ani jednou nechyběl v základní sestavě. A i díky němu má Eintracht Frankfurt po Bayernu Mnichov nejlepší obranu v lize. Za 16 zápasů dostal jen 12 gólů.

Proto se začalo spekulovat o tom, že by si mohl Real Valleja stáhnout z hostování dřív. To ovšem madridský klub odmítl, kapitán španělské reprezentace do 21 let ve Frankfurtu zůstane do konce sezony. Pak se ale do Realu vrátí.

A zdá se, že prostor Vallejo v Realu dostane. Podle posledních informací se totiž portugalský stoper Pepe nedohodl na nové smlouvě v klubu a po sezoně by mohl zamířit do Číny. Vallejo by ho nahradil a soupeřil o místo vedle Sergia Ramose, Raphaëla Varana či Nacha.

JAK TO BYLO: 69 let od otevření. Příběh stadionu Realu Madrid Santiago Bernabéu
Video se připravuje ...

Zlatý míč pro Ronalda! Co předvedl na podzim za Real Madrid?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud