16. ledna 2017 • 13:30

Vytočený Ronaldo! Hodil soupeři míč na záda, pak vyrovnal rekord

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série neporazitelnosti fotbalistů Realu Madrid je u konce, Cristiano Ronaldo i přesto stačil dorovnat další rekord. Už 56. penalta, kterou ve španělské La Lize úspěšně proměnil při prohře 1:2 v Seville, se ale neobešla bez emocí. Byl to trochu div, že poslední držitel Zlatého míče vyšel ze zápasu bez karetního trestu.



Když si na bílý puntík položí míč Ronaldo , fanoušci už se pomalu mohou začít radovat. Držitel Zlatého míče i ceny pro nejlepšího hráče světa podle FIFA proti Seville proměnil už 56. penaltu v La Lize a vyrovnal tak rekord legendy Realu Madrid Huga Sancheze. 

Míč z pokutového kopu zvládl poslat do sítě s přehledem, události, které jí předcházely, ale byly všechno, jen ne klidné. Jen co brankář Rico potrhl nohy Daniho Carvajala a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, sesypalo se na sudího klubko hráčů domácího celku. Stoper Adil Rami se do něj nebál i strčit.

Sevilla - Real Madrid: Penalta! Carvajal vletěl do pokutového území a Rico jej poslal k zemi
Video se připravuje ...

Ještě větší pozdvižení přišlo jen pár sekund nato. Domácí záložník Vitolo kopačkou rozryl kopačkou značku, ze které měl Ronaldo kopat, a Portugalec nesouhlas s jeho chováním vyjádřil po svém, když mu hodil míč na záda. Strhla se mela a mezi oba kohouty musel vstoupit obránce Nacho. Ronaldův hod sice vyvolal zápornou reakci mezi protihráči, rozhodčí ale ani jemu, ani provokatéru Vitolovi kartu neudělil.

Sevilla - Real Madrid: Gól! Ronaldo nejprve hodil míč po protihráči, pak se z penalty nemýlil
Video se připravuje ...

Hvězdnému Portugalci kromě proměněné penalty zápas moc nevyšel. 31krát ztratil míč a jen 25 procent jeho přihrávek našlo svého adresáta. Trenér Zinedine Zidane ale i v prohře hledal jen pozitiva, a Ronaldovu excesu se vůbec nevěnoval. "Je škoda, že jsme dostali dva góly za pět minut, ale s naším výkonem jsem spokojený. 85 minut jsme hráli dobře," řekl na pozápasové tiskové konferenci. "Nezbývá, než Seville pogratulovat a soustředit se na další zápas."

Šanci přesvědčit fanoušky, že prohra se Sevillou byla jen ojedinělým zaškobrtnutím na cestě za titulem, bude mít bílý balet už v sobotu doma s třináctou Malagou. Pokud vyhraje, svým nedělním přemožitelům odskočí na rozdíl čtyř bodů. Ve středu ještě Real čeká první čtvrtfinálový zápas ligového poháru proti Celtě Vigo.

TOP góly 18. kola La Ligy: Suárez zakončil krásnou akci, Jovetič srazil Real
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud