25. ledna 2017 • 04:20

Barcelonský hon na Real! Sudí mu prý pomáhají, Hannibal Pepe nevadí

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanouškům Realu Madrid se na tabulku La Ligy dívá moc příjemně. Jejich tým v lize vede, prohrál zatím jedinkrát, na největší rivaly z Barcelony má dvoubodový náskok, a navíc zápas k dobru. Úřadující šampióni, kteří na Bílý balet vzhlížejí ze třetího místa, ale o titul nebojují jen na hřišti. Barcelonská média si přisadila k výrokům Gerarda Piquého a přesvědčují veřejnost, že za suverenitou Realu stojí dvanáctý hráč - rozhodčí.



Barcelona letos nemá s rozhodčími ty nejlepší vztahy. Především pak hvězdný stoper Gerard Piqué. Tomu po remíze s Villarealem bouchly saze a kvůli dvěma sporným momentům se obořil na ligového šéfa. Jen pár dní předtím, když Barca padla doma s Bilbaem, se opřel i do úhlavních rivalů, a řekl, že rozhodčí tuto sezonu Realu Madrid pomáhají, zatímco jeho týmu je ubližováno.

V Barceloně sídlící deník Sport.es se rozhodl ospravedlnit Piquého poznámky  a vybral až 32 údajných chyb rozhodčích, ze kterých benefitoval madridský celek. 13 z nich se mělo odehrát v průběhu 18 ligových mačů, které Real zatím odehrál. Sudí jim podle názorů barcelonského tisku měli jen v lize odpustit čtyři penalty, zatímco stejný počet sporných pokutových kopů v jejich prospěch přisoudili.

Zpochybňují třeba zákrok na Lucase Vázqueze v zápase s Gijónem, po kterém Cristiano Ronaldo poslal Real do brzkého vedení nebo faul brankáře Sevilly na beka Daniho Carvajala. I tuto šanci využil Ronaldo, ačkoli jeho tým nakonec utrpěl první porážku v sezóně po pozdním obratu domácích.

Real Madrid - Gijón: Lopez zfauloval Vázqueze a Real kopal penaltu
Video se připravuje ...

Sevilla - Real Madrid: Penalta! Carvajal vletěl do pokutového území a Rico jej poslal k zemi
Video se připravuje ...

Nezůstalo jenom u penalt. Sport.es našel i pět údajných ofsajdů, ze kterých vzešly ligové góly Bílého baletu. Zda byl Karim Benzema při dorážce do sítě Granady či Sergio Ramos při druhém gólu proti Málaze skutečně v postavení mimo hru posuďte sami.

Real Madrid – Granada: 2:0! Modričův pokus nevyšel, dorážku zvládl Benzema
Video se připravuje ...

Real Madrid – Málaga: 2:0! Spolupráce Kroos+Ramos opět zafungovala
Video se připravuje ...

Argumenty tisku v Barceloně přicházejí ve stejnou chvíli, co se po třech letech  dořešil spor Realu Madrid s katalánskou stanicí TV3. Ta ve videu z roku 2013 vyobrazila madridské hráče jako hyeny, řízného stopera Pepeho ukázala v roli sériového vraha Hannibala Lectera z filmu Mlčení jehňátek.

Klub požadoval kompenzaci ve výši až 150 milionů korun, nejvyšší soud to ale zamítl. Video je podle něj jen vtipným doplňkem vzájemné rivality dvou klubů, které se spolu se Sevillou porvou o titul v La Lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud