20. února 2017 • 11:53

Kocovina v Barceloně. Na ligu přišlo jen 63 tisíc lidí, pískalo se na kouče

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z téhle kocoviny se v Barceloně nevyspí přes noc. Rozpaky z výprasku 0:4 v prvním osmifinále Ligy mistrů na půdě Paris St. Germain byly znát i při včerejším upoceném vítězství 2:1 nad Leganés v La Lize. Katalánský gigant se trápil na hřišti i v hledišti.



Když Lionel Messi proměnil v 90. minutě penaltu, bylo na něm znát, že se ani nechce radovat. Vítěznou trefou na 2:1 na poslední chvíli zažehnal pro Barcelonu další trapný výsledek v týdnu hrůzy. Z deprese, která následovala po trapasu v Paříži, však tým trenéra Luise Enrique neprocitnul. Tomu odpovídala i návštěva 63 378 diváků, na Nou Campu zatím nejslabší v této ligové sezoně.

Zatímco část hlediště jméno kouče během zápasu tradičně vyvolávala, další část pískala. "Věděli jsme, že to bude komplikované utkání. Kontrolovali jsme hru, ale po Lize mistrů nám chybělo sebevědomí, i po brzké brance," řekl pak kouč. "Situace je taková, jaká je. Rozumím kritice na mou adresu po těžkém duelu v Paříži," doplnil bývalý španělský reprezentant k negativním reakcím publika.

SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Leganés 2:1, Messi zachránil výhru z penalty
Video se připravuje ...

Z hráčů byl nejčastějším terčem kritiky portugalský záložník Gomes, mistr Evropy, který po letním příchodu z Valencie zatím v Barceloně nepřesvědčil. "Tomuhle prostě nerozumím. Pískot na hráče z vlastního týmu nedává smysl, i když každý má právo na svůj názor," prohlásil Enrique. "Situace s Andrém mě hodně mrzí. Hráči teď víc potřebují víc lásku a podporu fanoušků než pískot," dodal.

Šestačtyřicetiletý kouč od roku 2014 dovedl Barcelonu k osmi trofejím včetně dvou španělských titulů a triumfu v Lize mistrů. Ale v této sezoně Enriqueho svěřenci v La Lize zaostávají za úhlavním rivalem Realem Madrid a v LM jsou na pokraji vyřazení.

Alespoň v domácím poháru se obhájci dostali do finále a v květnu budou hrát o trofej s Alavésem. "Neztratili jsme důvěru v sebe ani v trenéra. Myslím, že se z posledních zápasů oklepeme a vrátí se naše vítězná mentalita. Nic není ztraceno," konstatoval kapitán Barcelony Andrés Iniesta .

"V následujícím týdnu musíme dobít baterky a trochu se oprostit od Paříže. Máme před sebou stále hodně práce a musíme v sebe věřit. O tomto týmu absolutně nepochybuji," dodal dvaatřicetiletý záložník.

Barcelona - Leganés: Suárez dostal míč na hraně ofsajdu, krásně našel Messiho a ten skóroval
Video se připravuje ...

Barcelona - Leganés: Hosté se dočkali! Střídající López propálil Ter Stegena a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud