25. března 2017 • 21:45

Najde Barcelona nového Iniestu? PĚT největších talentů slavné akademie

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Talentovaný Carles Alena si už zahrál za první tým BarcelonyTalentovaný Carles Alena si už zahrál za první tým BarcelonyFOTO: Profimedia.cz

    V posledních letech se tok odchovanců Barcelony do prvního týmu poněkud zastavil, ale o velké talenty pořád není nouze. A vzhledem k tomu, že klub už musí pomalu začít myslet na nástupce Andrése Iniesty, je to velmi důležité. Odborný portál Goal.com našel ve slavné barcelonské akademii La Masia pět největších talentů, kteří by mohli brzy nakouknout do prvního týmu. Podívejte se na ně v článku.

  • Oriol Busquets

    Záložník, 18 let

    S dlouholetou oporou Barcelony Sergio Busquetsem není příbuzný, společné ovšem nemají jen jméno, ale také pozici. Rovněž mladý Oriol je střední záložník, i když se na hřišti pohybuje blíž soupeřově bráně a má dobrý čich na střílení branek. Nebyl by to navíc správný hráč Barcelony, aby neměl velmi dobrou techniku.

    Mladý záložník Barcelony Oriol BusquetsFoto instagram.com/oriolbusquetsmas/

  • Carles Alena

    Záložník, 18 let

    V přípravě trénoval s prvním týmem, v soutěžních zápasech debutoval v domácím poháru proti Herculesu a hned dal gól. Vzorem levonohého fotbalisty byl v mládí Rivaldo, na rozdíl od brazilského kouzelníka se ale v Barceloně naučil i kvalitně bránit. Proto s ním v klubu hodně počítají, roste z něj komplexní hráč.

    Talentovaný Carles Alena si už zahrál za první tým BarcelonyFoto Profimedia.cz

  • Alex Collado

    Levý záložník, 17 let

    Velmi zajímavý hráč s vytříbenou levačkou. Collado se vyžívá v soubojích jeden na jednoho, v Barceloně si ale nejvíce váží jeho přesných pasů. Ne nadarmo je jeho vzorem španělský šikula David Silva. I Collado umí rozdat přesné kolmé přihrávky, ale také nebezpečné centry.

    Talentovaný záložník Barcelony Alex ColladoFoto instagram.com/alexcollado_/

  • Seung Woo Lee

    Ofenzivní záložník/útočník, 19 let

    V tuto chvíli už měl být ve své kariéře někde jinde, ale výrazně ho poznamenal trest od FIFA, kvůli kterému hodně ztratil. Proto se teď trochu trápí v prvním dorosteneckém týmu Barcelony. Když má ale den, je schopný dělat každému soupeři obrovské problémy. Má skvělý výběr místa v soupeřově pokutovém území a před brankou dokáže být zabijákem.

    Záložník Barcelony Seung Woo LeeFoto instagram.com/seungwoolee/

  • Jordi Mboula

    Ofenzivní záložník, 17 let

    V minulých dnech se stal jeden z jeho gólů hitem internetu, v juniorské lize proti Dortmundu totiž prošel přes půlku hřiště a neomylně zavěsil. A takový skutečně Mboula je. S míčem dokáže pracovat ve velké rychlosti, proto ho někdy přirovnávají k mladému Thierrymu Henrymu. Protože po něm prahnou kluby z Premier League, Barcelona pro něj chystá novou smlouvu.

    Barcelonský klenot Jordi Mboula v dresu ŠpanělskaFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud