Tomáš Podvín
8. dubna 2017 • 10:30

Speciální srovnání před derby: Real má super žolíky, Atlético detailní plán

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Je to tady! Už dnes se odehraje ve Španělsku po El Clásiku druhý největší zápas sezony. Madridské derby. Na Santiago Bernabéu bude mírným favoritem domácí Real, ale skvělou formu má rovněž Atlético. Jak jsou na tom oba giganti před vzájemným soubojem? Kde mají největší přednosti a slabiny? A kdo může být žolíkem? Podívejte se na speciální srovnání před madridským derby.

  • Forma: V poslední době jen výhry

    SESTŘIH La Ligy: Athletic Bilbao - Real Madrid 1:2. Bitvu rozhodl Casemiro
    Video se připravuje ...

    Tady si Real s Atlétikem moc nezadá. Oba týmy vyhrály všech pět posledních zápasů v La Lize, navíc se mohou těšit na čtvrtfinále Ligy mistrů. Největším triumfem Realu za poslední zápasy bylo dobytí Bilbaa (2:1), Atlético zase porazilo Sevillu (3:1).

    „Bílý balet“ se za posledních pět ligových duelů chlubí skóre 15:5, „Los Colchoneros“ mají ještě působivější 10:1. To ostatně krásně vykresluje oba týmy. Zatímco Real má obrovský potenciál v útoku, ale v obraně má občas problémy, Atlético střílí o něco méně, ovšem defenzivu má zmáknutou na jedničku.

    Pokud odhlédneme od čísel, lepší hrou se momentálně prezentuje Atlético. Zatímco Real má problémy v těžších zápasech herně dominovat, jeho madridský rival má většinou hru pod kontrolou, i když míč tolik nedrží. Například proti Realu Sociedad sice vyhrál jen 1:0, ale soupeře pustil pouze k jedné střele na branku!

    MATCH OVERVIEW LEGACY
    8. 4. • 16:15
    Real Madrid
    Real Madrid
    1:1
    ONLINE
    8. dubna
    16:15
    Atlético Madrid
    Atlético Madrid
    Góly

    Domácí: 52. Pepe

    Hosté: 85. Griezmann

    Sestavy

    Domácí: Navas – Carvajal, Pepe (67. Nacho Fernández), Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (76. Isco) – Bale (81. L. Vázquez), Benzema, Ronaldo.

    Hosté: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi, Saúl (62. Á. Correa), Ferreira-Carrasco (87. J. Giménez) – F. Torres (78. Partey), Griezmann.

    Náhradníci

    Domácí: Fernández, Rodríguez, Casilla, Kovačić, Morata, Isco, Vázquez

    Hosté: Correa, Cerci, Partey, Hernández, Moreira, Giménez, Nuñez

    Karty

    Domácí: Casemiro, Carvajal

    Hosté: Saúl, Godín, Koke

    Rozhodčí

    De Burgos – García, De Francisco

    Stadion

    Estadio Santiago Bernabéu

    Atlético Madrid - Real Sociedad: Luxusní akce! Domácí Luis si narazil s Torresem a dal na 1:0
    Video se připravuje ...

  • Střelci: Ronaldo vs. Griezmann

    Real Madrid - Las Palmas: Neuvěřitelné! Ronaldo se pověsil do vzduchu a hlavou vyrovnal na 3:3
    Video se připravuje ...

    Žádné překvapení se nekoná - nejlepšími střelci svých týmů jsou Cristiano Ronaldo a Antoine Griezmann. Portugalec má na svém kontě 19 gólů, Francouz nastřílel branek 14. Oba se navíc činí i v asistencích, Ronaldo jich má šest, Griezmann ještě o jednu víc.

    Ronaldo ale v posledních zápasech prošel mírnou změnou. Je to stále on, kdo se nejčastěji tlačí do zakončení (5,6 střel na zápas), ale už to není ta gólová mašina, která nebere ohled na ostatní. V první řadě proto, že není tak produktivní a efektivní jako dřív. Rovněž ale dokáže více připravovat šance pro své kolegy.

    Griezmann se sice netrefil v posledních dvou zápasech, jinak je ale ve výborné formě. Góly pravidelně dává i připravuje, navíc si na něm trenér Diego Simeone cení, že neošidí ani defenzivu. Na branku sice střílí o dost méně než Ronaldo (2,6 střel na zápas), ale zase vyprodukuje více klíčových přihrávek (1,6).

    Atlético Madrid – Sevilla: 2:0! Griezmann se trefil z přímého kopu
    Video se připravuje ...

  • Největší síla: Střed zálohy vs. zeď

    Bilbao - Real Madrid: Hosté zase vedou! Ronaldo prodloužil, Casemiro ho zametl do sítě
    Video se připravuje ...

    Největší síla Realu Madrid? Na první pohled si většina fanoušků řekne ofenzivní trio BBC - Benzema, Bale, Ronaldo. To je samozřejmě úderná zbraň. O Ronaldovi už řeč byla a Benzema se v posledních zápasech herně zvedl. Jen Bale teď působí na hřišti trochu nevýrazně.

    I proto se hlavní zbraň „bílého baletu“ skrývá v záloze. Trojice Casemiro, Toni Kroos a Luka Modrič v sobě skloubí defenzivní i ofenzivní schopnosti. Chorvatský reprezentant teď sice čelil až nezvyklé kritice, ve velkých zápasech si ale tradičně libuje. Němec Kroos vládně asistencím (10) a Brazilec Casemiro zase dodává potřebný důraz.

    Nepřekvapí, že hlavní silou Atlétika je především fungující defenziva v čele se skvělým Janem Oblakem v brance. Každý hráč na hřišti ví, jaká je jeho úloha. Ve formě je hlavně levý obránce Filipe Luis, který kromě poctivé defenzivy zvládá i podporovat útok. V posledních dvou zápasech dal dva góly.

    Ani u Atlétika nemůžeme pak opomenout borce v útoku. Duo Antoine Griezmann a Kevin Gameiro se sehrálo fantasticky a děsilo každou obranu. Gameira ale trápí zranění svalu a pravděpodobně nebude k dispozici. Nahradit ho ovšem může Fernando Torres, který to tradičně na Real umí.

    Málaga - Atlético: Rozhodnuto! Torres posunul na Luise, ten hezkým obloučkem zvýšil na 2:0
    Video se připravuje ...

  • Slabina: Presink i produktivita

    Leganes – Real Madrid: 1:3! Centr se po odrazech dostal ke Gabrielovi, který snížil
    Video se připravuje ...

    Slabina Realu je zjevná - defenzivní činnost. Nejde ale zdaleka jen o obránce, i když například Marcelo je na tom s bráněním často bídně. Hlavním problémem je neúčinný presink, pokud se tomu tak dá vůbec říkat. Hlavně s triem BBC nedělá Real většinou soupeři při napadání problémy.

    Ten se snadno dostane na půlku „bílého baletu“, někdy dokonce hluboko do ní. Proto si soupeři Realu vytvářejí hodně šancí a madridský klub dostává dost branek.

    Atlético je pravým opakem. Presink a celkově defenzivu má zmáknutou, občas ale pro změnu hoří u branky soupeře. Až na výjimky se totiž na góly hodně nadře. Není to tak dlouho, co si trenér Diego Simeone povzdechl nad tím, že jeho tým potřebuje na každou trefu velké množství šancí.

    Atlético Madrid - Real Sociedad: Torres absolutně selhal! Nejdřív dal do prázdné tyč, pak netrefil vůbec
    Video se připravuje ...

  • Žolík: Morata vs. Torres

    Leganes – Real Madrid: 0:3! Kovačič chytře uvolnil Moratu, ten přidal další gól
    Video se připravuje ...

    Rád by hrál víc, ale zatím plní spíše roli žolíka. Útočník Álvaro Morata v největších zápasech zůstává tradičně na lavičce, přednost má Karim Benzema. Mladý Španěl ale už mnohokrát dokázal, že umí hru hodně oživit a zápas rozhodnout. Ostatně v La Lize dává v aktuální sezoně gól každých 88 minut!

    Real navíc může využít i další hráče, kteří jsou do hry natěšení, ale často se do základní sestavy nevejdou. Isco, James, Lucas Vázquez... To je obrovská síla na lavičce.

    Nečekaným trumfem Atlétika by se zase mohl stát Fernando Torres. Španělský útočník už je v této sezoně trochu na ústupu, přednost dostával Kevin Gameiro.

    Přestože se zranil, Torres možná nebude v základní sestavě. To kdyby Simeone zvolil styl na pět záložníků. Tak jako tak Torres může být žolíkem. Na Real se totiž umí vždy vyhecovat a obraně dělá velké problémy.

    Atlético Madrid - Celta Vigo: Nádherný gól! Torres vyrovnal luxusní střelou přes hlavu
    Video se připravuje ...

  • Taktika: Volnost vs. detailní plán

    SESTŘIH La Ligy: Atlético - Real 0:3. Hattrickem rozhodl Ronaldo
    Video se připravuje ...

    Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane nechává svým hráčům v ofenzivě velkou volnost. Ostatně borci jako Ronaldo, Bale či Modrič si dost často poradí sami. Občas ale proto tým trpí při již zmiňovaném presinku. Francouzský kouč sice tým diriguje od postranní čáry, většinou to ale nepomáhá.

    Na druhou stranu, na velké zápasy Zidane tým připravit umí. Dokazuje to v Lize mistrů i na domácí scéně. Vždyť právě v madridském derby na podzim jeho tým vyhrál 3:0 a ukončil nadvládu soupeře.

    To kouč Atlétika Diego Simeone si zakládá na propracované defenzivě, kterou se svým týmem přivedl takřka k dokonalosti. Kromě toho dokáže na soupeře vymyslet detailní a účinný plán. Každý z jeho hráčů přesně ví, jaká je jeho úloha.

    Dá se očekávat, že proti Realu bude Atlético opět hrát hlavně z defenzivy a spoléhat na brejky. Rovněž se můžeme spolehnout na to, že jeho hráči budou hodně agresivní. A Simeone i Zidane je budou podporovat z okraje hřiště.

    Real Sociedad - Atlético Madrid: Emoce! Kouč Simeone zrychlil hru, soupeř pak napálil Carrasca
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud