Jakub Dvořák
22. května 2017 • 07:20

Liga mistrů, pak liga! Zidane zopakoval historii, hráči ho zlili na tiskovce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětileté čekání skončilo! Klubová legenda Realu Madrid Zinédine Zidane dovedl v neděli večer z pozice trenéra španělský velkoklub k 33. ligovému titulu. Zpátky na trůn vystoupali Ronaldo a spol. poprvé od roku 2012. „Vyhrát tento titul nebylo vůbec snadné, ale Real je nejlepší klub na světě a jsem rád, že jsme vrátili titul zpátky do Madridu,“ prohlásil po výhře v Málaze 44letý Francouz.



Klidně by si mohl do svého životopisu vepsat větu: Champions League vyhrávám v první sezoně, ligu až ve druhé. Dokázal to s Realem jako hráč v sezonách 2001/02, 2002/03, a o několik let později i jako trenér madridského týmu.

Zinédine Zidane stihl během 18 měsíců, co je ve funkci, dovést Real Madrid ke čtyřem trofejím. Postupně získal triumf v Champions League, Superpoháru UEFA, MS klubů a tou poslední je mistrovský titul v La Lize.

SESTŘIH La Ligy: Málaga - Real Madrid 0:2
Video se připravuje ...

„Hlavním klíčem našeho úspěchu byla soudržnost. Byli jsme jednotní po celý rok a bylo jedno, jestli někdo hrál méně, či více,“ uvedl Zidane po posledním ligovém zápase.

Slavicí hráči Realu Madrid po výhře v Málaze
Slavicí hráči Realu Madrid po výhře v Málaze

Jindy s emocemi chladný trenér poslal fanouškům, kteří nemohli za týmem cestovat do Málagy, jasný vzkaz. „Až se vrátíme do Madridu, tak se rozjedou oslavy.“

Málaga - Real Madrid: Hotovo, Real vyhrál a slaví titul po pěti letech!
Video se připravuje ...

Ty se rozjely už na stadionu La Rosaleda, kde se hráči okamžitě převlékli do bílých dresů se jmenovkami „Šampioni“ a číslem 33, které symbolizovalo počet vyhraných ligových titulů. Hráči navíc svého trenéra přepadli na pozápasové tiskové konferenci a postříkali ho šampaňským. Zidane ani chvíli neváhal, postavil se a začal s hloučkem poskakovat a zpívat pokřik „campeones“.

 

Zidane se stal teprve šestým bývalým hráčem Realu, který vyhrál La Ligu jako trenér. Před ním to dokázali pouze Bernd Schuster, Vicente del Bosque, Jorge Valdano, Luis Molowry a Miguel Muňoz. Jako hráč ji rodák z Marseille vyhrál v sezoně 2002/03, tedy rok po svém příchodu z Juventusu.

„To, jak vedl tým v této sezoně, rozhodlo o našem úspěchu. Mohu potvrdit, že má stoprocentní podporu Realu Madridu,“ uvedl sportovní ředitel klubu Emilio Butragueňo.

Málaga - Real Madrid: Fenomén Ronaldo! Zakončil sólo a Real bleskově vede 1:0
Video se připravuje ...

Ze čtvrté trofeje se španělský klub může těšit 3. června, kdy Real čeká druhé finále Ligy mistrů v řadě. Soupeřem mu v Cardiffu bude italský šampion Juventus. A je dost možné, že do zápasu získá zajímavou posilu. Velšský křídelník Gareth Bale totiž po zápase v Málaze uvedl, že podřizuje vše tomu, aby byl na finále ve svém rodném městě připravený.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud