22. května 2017 • 15:30

Fanoušci žasli nad šílenou penaltou pro Barcelonu. Zfauloval Albu krtek?!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Simulace století, nejhorší penalta v historii… Podobné a ještě mnohem drsnější přídomky padaly od fanoušků na hlavu barcelonského Jordiho Alby, který v nedělním závěrečném zápase La Ligy proti Eibaru bez mrknutí oka přijal penaltu poté, co ve vápně kopl do země a teatrálně se zřítil na trávník, zatímco nejbližší soupeři stáli ve více než uctivé vzdálenosti. Nutno podotknout, že Lionel Messi dárek v podobě pokutového kopu za stavu 1:2 nevyužil. Barca pak sice duel dokázala otočit (i s pomocí další hodně přísné penalty po pádu Neymara), ale ani výhra 4:2 jí v souboji o titul s Real nestačila.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 20:00
FC Barcelona
FC Barcelona
4:2
ONLINE
21. května
20:00
SD Eibar
SD Eibar
Góly

Domácí: 63. Juncà (vl.), 73. L. Suárez, 76. Messi, 90+2. Messi

Hosté: 8. Inuj, 62. Inuj

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto (46. A. Gomes), Marlon, Umtiti, Alba – Rakitić (71. Alcácer), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Hosté: Y. Rodríguez – Capa, Arbilla, Lejeune, Juncà – Peña (67. León), Escalante (84. Rivera), Dani García, Inuj – Enrich (77. Gálvez), Kike García.

Náhradníci

Domácí: Cillessen, Digne, Turan, Gomes, Suárez, Alcácer, López

Hosté: Riesgo, Gálvez, dos Santos, Rivera, León, Bébé, González

Karty

Hosté: Escalante, Capa, Peña, Capa

Rozhodčí

Alejandro Hernandez

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Barcelona ve svém marném boji o šanci na triumf v La Lize prohrávala ve druhém poločase s Eiberem 1:2 a pokračovala ve festivalu zahozených šancí. Když přišel dárek shůry. Tedy spíš od rozhodčího Alejandra Hernandeze. Jordi Alba dostal ve vápně zpětnou přihrávku, napřáhl ke střele pravačkou a - než trefil míč, kopl zároveň do země, a poté předvedl skok plavmo na trávník, kde se rozplácl a začal rozhazovat rukama, i když kolem něho nebyl žádný soupeř blíž než zhruba metr.

Barcelona - Eibar: Tohle je na penaltu?! Jordi Alba při snaze o zakončení kopl do země a sudí šokoval. Messi ale neproměnil
Video se připravuje ...

K překvapení všech se však ozvala píšťalka sudího, který neochvějně ukazoval na penaltový puntík a vůbec nebral ohledy na nevěřícné protesty hostujících fotbalistů. Ti se hodně vyčítavě vrhali i na samotného Albu, ale ten v klidu přijímal gratulace spoluhráčů. V tu chvíli však možná přeci jen zapracovala jakási fotbalová spravedlnost a Lionela Messiho, který se k vymyšlené penaltě postavil, skvěle vychytal brankář Yoel Rodríguez.

O chvíli později už si ovšem ta samá spravedlnost vybrala volno, když - už za stavu 2:2 - Neymar předvedl efektní pád po skluzu Andera Capa a pískala se další penalta. Tu už Messi proměnil a nasměroval Barcelonu k výhře. Jak ukazují opakované záběry, obránce Eibaru, který navíc dostal druhou žlutou kartu, se Brazilce vůbec nedotkl, a ten předvedl penaltový skok až po dopadu na zem.

Barcelona - Eibar: Unikajícího Neymara zezadu skluzem poslal k zemi Ander Capa, sudí píská penaltu a hostujícímu hráči dává červenou
Video se připravuje ...

„Barcelona musí za rozhodčí utrácet opravdu hodně,“ ozývali se hned fanoušci na sociálních sítích. „A Piqué stejně bude říkat, že sudí pomáhají Realu,“ dodával další. Všichni se ovšem shodli, že penalta po pádu Alby byla jednou z nejabsurdnějších ve fotbalové historii. Nakonec ale ani darované penalty Barceloně k titulu nepomohly - Real v poklidu porazil Málagu 2:0 a pohár pro španělské šampiony si uhráli sami.

SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Eibar 4:2. Obrat na titul nestačil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud