Tomáš Podvín
26. července 2017 • 13:40

Neymar chce od PSG garance, táta je s týmem. Odchod pochopím, řekl Piqué

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se, že je vyřešeno. Obránce Barcelony Gerard Piqué dal na své sociální sítě fotku se spoluhráčem Neymarem a přidal popisek „on zůstane“. Že by bohaté PSG ostrouhalo? Ne tak úplně. Možný přestup totiž ještě zdaleka nepadl, i když chce Brazilec od francouzského klubu určité garance. Ostatně i Piqué svá slova vysvětlil. „Šlo jen o mé přání, aby zůstal,“ tvrdil španělský reprezentant.



V první chvíli se to zdálo jako bláznivá spekulace. Že by Neymar odešel z Barcelony? To přece nepřipadá v úvahu. Jenže postupně vše začalo dostávat reálné obzory. Francouzské PSG je připraveno zaplatit výstupní klauzuli 222 milionů eur (5,8 miliard korun).

Hráče by navíc mohl přestup lákat z několika důvodů. Stal by se nejdražším a nejlépe placeným fotbalistou na světě, navíc by v PSG dostal na hřišti absolutní volnost. Rovněž by měl v týmu hned několik kamarádů z brazilské reprezentace.

I Neymarův spoluhráč Gerard Piqué nakonec přiznal, že Brazilci rozumí. „Moje přání je, aby zůstal. Nicméně bych pochopil, pokud by chtěl odejít do jiného týmu, aby byl lídrem. V Barceloně hraje s tím nejlepším, Lionelem Messim,“ řekl obránce.

Fanoušci Barcelony tak jsou zase jako na trní. Piquého tweet o tom, že Neymar zůstává, je uklidnil jen na chvíli. „Šlo o mé přání,“ upřesnil lídr katalánského týmu. Bude vyplněno?

Podle informací španělských médií je Neymar přestupu do PSG nakloněn. Má ale jednu zcela zásadní podmínku. Brazilec chce od francouzského klubu garance, že i přes vysokou částku za přestup dokáže splnit pravidlo finanční fair play.

Z nařízení od UEFA si totiž musí každý klub své výdaje hlídat, aby nepřesahovaly příjmy. Pokud by PSG kvůli nákladnému přestupu pravidlo porušilo, mohlo by být tvrdě potrestáno. A stejně tak hráč, který by například nemohl hrát evropské poháry.

Jednání každopádně pokračují. To dokazuje i přítomnost Neymarova otce, který s Barcelonou cestuje na turné v USA. Dokonce nechybí v týmovém letadle či autobusu. Otázkou je, jakou cestu se svým synem zvolí.

Las Palmas - Barcelona: Tohle je Neymarův koncert! Brazilec zblízka překonal Varasa a dovršil tak hattrick
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud