Jonáš Bartoš
29. července 2009 • 12:01

Budeš hrát stopera, smál se Ronaldovi Ferguson

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři Manchesteru United, Bayernu Mnichov a AC Milán se opřeli do Realu Madrid. Sir Alex Ferguson, Luis Van Gaal i Brazilec Leonardo se shodli na jednom. "Jen peníze k úspěchu nestačí," zpochybňují koučové koncept Los Galacticos II, který v Madridu budují.



Real Madrid je jasnou jedničkou letního přestupového období. Své konkurenty na evropské scéně připravil o několik ofenzivních hvězd.

Z United ulovil za 80 miliónů liber Cristiana Ronalda, AC Milán opustil Brazilec Kaká. Útok posílí i francouzský kanonýr Benzema. Rekordní nákupy přišly Real na neuvěřitelných pět miliard korun!

Na silně obsazeném turnaji Audi Cup v Mnichově se mimo jiných celků představí i AC Milán, Manchester United a domácí Bayern Mnichov. Koučové tří evropských velkoklubů v rozhovorech pro média zapochybovali o cestě drahých nákupů, kterou zvolil Real Madrid.

Cristiano Ronaldo rozdává úsměvy osmdesáti tisícům fanoušků Cristiano Ronaldo rozdává úsměvy osmdesáti tisícům fanouškůFoto ČTK/AP

Alexi Fergusonovi mezi posilami "bílého baletu" chybí defenzivní hráči. "Neříkám, že Real zklame, ale v jeho obchodech mi chybí vyváženost. Rozhodně bych nechtěl být v kůži Maria (Pellegrina, kouč Realu), který z hvězdných hráčů musí udělat fungující tým."

Real mimo Albiola z Valencie a nově Arbiola z Liverpoolu zatím kupoval samé ofenzivní hráče. Přitom loni měl problémy především v defenzivní činnosti.

"Než odletěl, říkal jsem Ronaldovi, že nakonec bude hrát v Realu stopera, protože žádného nemají," smál se Ferguson.

Van Gaal dokázal neuveriteľné. Titul záskal s Alkmaarom. Van Gaal dokázal neuveriteľné. Titul záskal s Alkmaarom.Foto SITA


Kritikou nešetřil ani Luis Van Gaal. "Tým se nedá koupit, musí se budovat. Real chce z individualit udělat fungující celek, ale já si nejsem jistý, zda to dokáží. Ferguson vytváří tým v Manchesteru dvacet let, nevím, zda to v Madridu zvládnou v jedné sezoně," přisadil si nizozemský trenér, který na lavičce Bayernu vystřídal Jupa Heynckese.

O úspěchu Realu pochybuje i nový trenér AC Milán Leonardo. "V Realu už podobný projekt galacticos měli a všechno nevyhráli. Je těžké dát dohromady hvězdy typu Kaká, Ronaldo nebo Benzema."

Je jasné, že obrovské sumy z pokladny Realu rozhýbaly přestupový trh na fotbalovém kolbišti. Zda ofenzivní hvězdy projektu Los Galacticos II překonají Beckhama, Zidana a spol., ukáže právě se rozbíhající sezona.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud