27. února 2010 • 22:12

24. kolo: Real deklasoval nováčka z Tenerife

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid deklasovali předposledního nováčka španělské ligy Tenerife na jeho hřišti 5:1 a připsali si šesté vítězství za sebou. V čele tabulky je před nimi o dva body stále Barcelona, která porazila 2:1 Málagu.



Skóre zápasu s Tenerife otevřel po půl hodině hry argentinský útočník Higuaín a tři minuty před koncem poločasu přidal druhou branku, svoji už šestnáctou v sezoně. Zápas sice těsně po přestávce zdramatizoval gólem domácí Ayoze, ale o dvě minuty později vrátil hostům dvoubrankové vedení Brazilec Kaká.

Z penalty se pak trefil Cristiano Ronaldo, který skóroval potřinácté v sezoně, a výsledek uzavřel v nastaveném čase střídající útočník Raúl.Real se díky výhře dostal na chvíli do čela tabulky, protože zápas Barcelony s Málagou začal později.

Přestože se ale Málaze podařilo devět minut před koncem vyrovnat, překvapení se nekonalo. Vítězství katalánskému celku zařídil v 84. minutě Lionel Messi a 17. gólem se vyrovnal lídrovi tabulky střelců Davidu Villovi z Valencie.

Sedmnáctá Zaragoza s Jiřím Jarošíkem v sestavě vyhrála na hřišti osmého Getafe 2:0 a pomalu se vzdaluje sestupovému pásmu. Zápas rozhodl ve prospěch nováčka chilský útočník Humberto Suazo, který se trefil dvakrát v úvodní dvacetiminutovce.

Suazo v utkání vyjádřil podporu svým krajanům, které postihlo ničivé zemětřesení s více než stovkou obětí. Osmadvacetiletý fotbalista, který v Zaragoze od ledna hostuje z mexického celku Monterrey, měl pod dresem triko s nápisem "Hodně sil, Chile".


Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Getafe - Zaragoza 0:2 (3. a 20. Suazo),

Tenerife - Real Madrid 1:5 (46. Ayoze - 29. a 42. Higuaín, 48. Kaká, 80. C. Ronaldo z pen., 90.+2 Raúl),

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud