4. března 2010 • 08:50

Vedení španělské ligy chce omezit Barcu a Real

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení španělské fotbalové ligy se nelíbí, že La Lize dominují jen dva kluby - Barcelona a Real Madrid. Šéf soutěže Francisco Roca Peréz proto hodlá zpřísnit finanční předpisy, aby zabránil klubům zadlužovat se za účelem nákupu hráčů.



Nechce, aby se opakovala situace, kdy se Real v létě zadlužil v řádech stamilionů eur, aby přivedl drahé posily v čele s Cristianem Ronaldem.

"Není to otázka toho, že by tyto týmy nemohly dominovat. Je to o tom, že jejich dominance je příliš velká. Bojíme se o ostatní kluby, které se dostávají do problémů. Chceme proto zpřísnit finanční podmínky, zvláště na výdaje na nákup hráčů. A chceme zapracovat i na platech hráčů," uvedl Peréz.

Podle něj se na dominanci tradičních rivalů podepsal i příchod Cristiana Ronalda do Realu. Kvůli tomu se zájem médií soustředí pouze na Real a Barcelonu a ostatní týmy se dostávají do výrazného stínu.

"Ronaldův příchod pomohl lize z marketingového hlediska. Na druhou stranu dělá ligu příliš jednostrannou. Barcelona a Real byly vždy dominantní, ale vůbec nemám radost z toho, že po dvou třetinách sezony je to jen jejich souboj. Není to dobré pro nikoho," myslí si ligový šéf.

Dvanáct kol před koncem španělské ligy se boj o titul týká jen těchto dvou týmů. Barcelona vede o dva body před Realem. Třetí Valencie ztrácí již 13 bodů.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud