4. března 2010 • 08:50

Vedení španělské ligy chce omezit Barcu a Real

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení španělské fotbalové ligy se nelíbí, že La Lize dominují jen dva kluby - Barcelona a Real Madrid. Šéf soutěže Francisco Roca Peréz proto hodlá zpřísnit finanční předpisy, aby zabránil klubům zadlužovat se za účelem nákupu hráčů.



Nechce, aby se opakovala situace, kdy se Real v létě zadlužil v řádech stamilionů eur, aby přivedl drahé posily v čele s Cristianem Ronaldem.

"Není to otázka toho, že by tyto týmy nemohly dominovat. Je to o tom, že jejich dominance je příliš velká. Bojíme se o ostatní kluby, které se dostávají do problémů. Chceme proto zpřísnit finanční podmínky, zvláště na výdaje na nákup hráčů. A chceme zapracovat i na platech hráčů," uvedl Peréz.

Podle něj se na dominanci tradičních rivalů podepsal i příchod Cristiana Ronalda do Realu. Kvůli tomu se zájem médií soustředí pouze na Real a Barcelonu a ostatní týmy se dostávají do výrazného stínu.

"Ronaldův příchod pomohl lize z marketingového hlediska. Na druhou stranu dělá ligu příliš jednostrannou. Barcelona a Real byly vždy dominantní, ale vůbec nemám radost z toho, že po dvou třetinách sezony je to jen jejich souboj. Není to dobré pro nikoho," myslí si ligový šéf.

Dvanáct kol před koncem španělské ligy se boj o titul týká jen těchto dvou týmů. Barcelona vede o dva body před Realem. Třetí Valencie ztrácí již 13 bodů.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud