21. března 2010 • 23:13

Messi hattrickem zničil Jarošíkovu Zaragozu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani český obránce Jiří Jarošík nedokázal zastavit řádění Lionela Messiho. Barcelonský útočník dal v lize podruhé za sebou tři góly a pomohl tak Kataláncům k výhře 4:2 nad Zaragozou. Během svých čtyř březnových soutěžních duelů tak vstřelil již deset branek.



Messi v minulém kole třemi góly sestřelil Valencii a v týdnu dvěma zásahy zařídil postup Barcelony do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Stuttgart.

Obrana Zaragozy tak věděla, na koho si dát pozor, ovšem stačilo pět minut a Argentinec znovu udeřil. Tentokrát se nezvykle prosadil hlavou po Pedrově centru.

Poté se Messi na chvíli odmlčel, ovšem v druhé půli znovu ukázal, proč byl vyhlášen nejlepším hráčem světa za loňský rok. Dalšími dvěma góly zařídil Barceloně vedení 3:0 a sám tak vstřelil 11 z posledních 12 branek týmu.

Zároveň se na rozdíl jediného gólu dotáhl na útočníka Manchesteru United Wayna Rooneyho v boji o korunu krále evropských střelců.

Zaragoza sice v závěru dvěma góly Colunga snížila, ovšem hned poté znovu zaúřadoval Messi. Slalomem vybojoval pokutový kop pro Ibrahimovice, který v nastavení definitivně rozhodl.

Barcelona se tak dotáhla v čele tabulky na Real Madrid, který vede jen zásluhou lepšího skóre. Zaragoza je po druhé prohře z posledních osmi zápasů stále na prvním nesestupovém místě s náskokem tří bodů na sestup.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:
Málaga - Villarreal 2:0 (64. a 84. Baha), Mallorca - Atlético Madrid 4:1 (10. Victor, 27. Aduríz, 85. vlastní Perea, 90. Felipe - 25. Forlán), Pamplona - Santander 1:3 (32. Flaňo - 34. Colsa, 50. Salas, 89. Diop), Valencie - Almería 2:0 (63. Mata, 70. Silva), Zaragoza - FC Barcelona 2:4 (85. a 89. Colunga - 5., 66. a 78. Messi, 90.+1 Ibrahimovic z pen.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud