13. března 2012 • 10:15

Bývalý Bergrův trenér dobrovolně zemřel, nechal si provést eutanázii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Autor historicky prvního gólu německé bundesligy a pozdější trenér (mj. i Jana Bergera) Timo Konietzka odešel dobrovolně ze života. V pondělí večer vypil otrávený nápoj, aby ukončil utrpení a bolesti spojené s rakovinou žlučových cest. Rodákovi z Německa, mistru ligy s Borussií Dortmund i Mnichovem 1860 a později kouči trojnásobných šampionů Švýcarska z Curychu bylo 73 let.



Konietzka na eutanazii pomýšlel delší dobu a s pomocí švýcarského sdružení pro dobrovolnou smrt Exit ji i vykonal. "Už nechci být na obtíž. Rád bych Exitu srdečně poděkoval, že mě vykoupil z mého trápení," napsal na rozloučenou.

Do historie bundesligy se zapsal jako její první střelec, když po založení soutěže v roce 1963 skóroval 24. srpna v dresu Borussie hned v první minutě.

Devětkrát si zahrál za reprezentaci, později se přestěhoval do Švýcarska a s týmem FC Curych třikrát získal ligový titul a dovedl ho do semifinále PMEZ.

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud