14. srpna 2012 • 10:20

VIDEO: Vyje*aný haj*el! Bývalý kapitán Slovenska předvedl blikanec ve stylu Řepky

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadli v předkole Evropské ligy, prohráli už potřetí během jediného týdne – a teď se na fotbalisty Spartaku Trnava snesla další ostuda. Jejich kapitán Miroslav Karhan neunesl nejčerstvější porážku na hřišti Senice a rozkopal mikrofon. Ten však přesto zachytil jeho ostré nadávky, které celý incident provázely.



Spartak Trnava udivuje slovenské fotbalové fanoušky. Vypadl v předkole Evropské ligy se Steauou Bukurešť. V lize má po čtyřech zápasech pouhé dva body a bídné skóre 1:5. A jeho kapitán Miroslav Karhan neudržel po porážce se Senicí nervy na uzdě a kulantně řečeno se nezachoval jako vůdce týmu.

Namísto profesionálního přístupu totiž předvedl urážkami nabité vystoupení, za které by se nemusel stydět ani nejznámější český fotbalový bouřlivák Tomáš Řepka.

Karhan neunesl porážku 0:3 na hřišti Senice v pátém kole slovenské ligy a při odchodu ze hřiště vzteky rozkopal mikrofon.

Minimálně jeden z důvodů frustrace je jasný, pro Trnavu to bylo třetí prohrané utkání v rozpětí jednoho týdne.

Karhan však techniku nepoškodil natolik, aby snad nestačila zaznamenat peprné výrazy, kterými nešetřil.

"Vyje..ný haj..l! Buze..nt," spílal trnavský lídr. Kromě mikrofonu to navíc schytal i člen realizačního týmu Spartaku, kterého nasupený Karhan při svém výbuchu zlosti nevybíravě odstrčil.

Den po zápase byl už bývalý slovenský reprezentant klidnější, o svém úletu však odmítl mluvit. "Teď se k tomu nechci vyjadřovat, zavolejte mi v pátek, až bude známý rozsudek disciplinární komise," odbyl novináře.

Karhanův "blikanec" se po utkání snažil odlehčit kouč Spartaku Pavel Hoftych. "Ten mikrofon byl postavený tak, že si o podobné zacházení přímo říkal," žertoval po zápase český trenér.

"Je to výsledek frustrace, únavy a neúspěšných výsledků. Ale také sporných momentů, které v Senici rozhodčí vyhodnotil v náš neprospěch," dodal už vážněji Hoftych.

Připomněl tak dle vlastních slov přísnou červenou kartu pro svůj tým a naopak nevyloučení soupeře za úmyslnou ruku.

Přesto Karhanovo chování šokuje. Šestatřicetiletý fotbalista odehrál za slovenskou reprezentaci přes sto zápasů, byl jejím kapitánem, tým dovedl například na mistrovství světa 2010 v Jižní Africe, kde však kvůli zranění nenastoupil. Kapitánskou pásku nosí i ve Spartaku Trnava.

Tentokrát však vůdčí schopnosti neukázal. Natož nadhled, které by na Slovensku od hráče jeho věku a zkušeností možná čekali.

To český fanoušek překvapený být snad ani nemůže. Jednoho divokého veterána a jeho blikance už totiž dobře zná...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud