3. ledna 2014 • 11:29

Bez práce jen chvíli? Bílek je před podpisem smlouvy v Saúdské Arábii!

Autor: mim, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen několik měsíců po rezignaci na funkci trenéra české fotbalové reprezentace si Michal Bílek našel nové angažmá. Podle tamějšího tisku jedná s klubem Al Ittihád ze Saúdské Arábie, k podpisu smlouvy by mělo dojít v nejbližších dnech.



Bílek u národního týmu skončil v září loňského roku po porážce v Itálii, která znamenala konec nadějí na úspěch v kvalifikaci o postup na brazilský šampionát.

Bývalý kouč Sparty však zřejmě bez práce dlouho nezůstane, podle informací deníku Al Rijád převezme klub Al Ittihád. Ten se v současnosti nachází na šestém místě tabulky se tříbodovou ztrátou na třetí místo, které zaručuje postup do Ligy mistrů AFC.

Prestižní asijskou soutěž dokázal osminásobný šampion saúdskoarabské ligy v letech 2004 a 2005 dokonce vyhrát, v minulosti za tým z města Džidda několik zápasů v závěru své kariéry odehrál legendární brazilský útočník Bebeto.

V Džiddě před časem také působil Karel Jarolím, když vedl tamější Al Ahlí. A zatímco Bílek do pro českého fanouška exotického regionu míří, Jarolím se s ním rozloučil. V listopadu skončil u týmu Al Wahda a nyní se vrátil do Česka, kde se dnes upsal Mladé Boleslavi.

Vedle Jarolíma mají za sebou trenérská angažmá v arabském fotbale i Jozef Chovanec, Ivan Hašek či Dušan Uhrin, hned několik reprezentací zemí Blízkého východu vedl také Milan Máčala.

Bývalý trenér české reprezentace Michal Bílek míří do saúdskoarabského Al Ittihádu
Bývalý trenér české reprezentace Michal Bílek míří do saúdskoarabského Al Ittihádu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud