25. února 2014 • 16:26

Šest a půl roku čekání skončilo! Nejhorší tým světa konečně vyhrál

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být fanouškem Tunstall Town FC? Nic lehkého! Okresní anglický fotbalový tým naposledy zvítězil v září roku 2007 a od té doby nastoupil ke 171 zápasům, ze kterých vytěžil dvě remízy. Nejdelší série bez výhry ukončil v neděli.



Když rozhodčí foukl do píšťaly a ukončil stafforfshirské derby mezi Tunstallem a vyzyvateli z Beatley Reserves, domácí hráči vybuchli nadšením. "Bylo to neuvěřitelné, všichni byli v extázi, skákali a objímali se navzájem," popisoval slastné momenty hrající manažer Tunstallu Gerge Day.

Proč takový povyk pro jediné vítězství? Fotbalisté Tunstallu na něj dosáhli po neuvěřitelných šesti a půl letech. "Stále to mu nemůžu uvěřit, bál jsem se, že něco takového už nezažiju," rozplýval se dojatý Day, který se výhry dočkal po 171 zápasech.

"Rozhodčí, který zápas odpískal, se s námi po utkání fotil. Věděl, jakou sérii porážek jsme prolomili a chtěl mít památku na to, že byl u toho," smál se Day.

Historická výhra jeho týmu se ale nerodila lehce. Zápas byl odložen kvůli špatnému počasí a ještě hodinu a půl před zápasem scházeli Tunstallu čtyři hráči, které zdržela dopravní situace. Pár urgujících telefonátů vše spravilo a do zápasu vyběhla kompletní jedenáctka.        

První gól domácích vstřelil ghanský útočník Daniel Dwaise a do dvougólového vedení poslal Tunstall sedmnáctiletý student Adam Rose. hosté stihli jen korigovat v závěru utkání.

"Příští týden hrajeme další zápas, tak snad nás štěstí neopustí, když teď máme tu vítěznou sérii," uzavřel se smíchem manažer nejhoršího fotbalového týmu světa.  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud